Lees

Niet geïnteresseerd

In mijn oude appartement had ik nooit last van ze. Misschien kwam het omdat ze eerst een willekeurige bel in moesten drukken en dan een goed verhaal moesten hebben om naar binnen gelaten te worden. Misschien kwam het door de sticker van de benedenbuurvrouw waarop met dikke, zwarte letters GEEN VERKOOP, GEEN COLLECTANTEN, GEEN GELOOFSOVERTUIGINGEN stond met een rood kruis erdoorheen.

In de stad kom ik ze sporadisch tegen. Ooit begonnen ze nog met een voorzichtig ‘mag ik u iets vragen?’ maar nu steken ze direct van wal met een verhaal over asielhondjes in Spanje die met vervilte vachtjes over de vloer slepen, hun poep klevend aan de stugge krullen. Het vraagt een zekere training om die verhalen resoluut een halt toe te roepen met de mededeling dat ze mijn centen niet krijgen. Ja heel zielig voor kleine Pablo, nee ik ga geen geld geven.
Ik voorkom die emotionele chantage meestal door mijn ‘ik bemoei me met mijn eigen zaken, zou jij ook eens moeten doen’-hoofd op te zetten en dan durft geen WNF-windjack of clipboardcasanova me nog aan te spreken. Je moet wel. Je komt niet meer van ze af.

Maar nu woon ik in een rijtjeshuis en staan ze voor mijn deur. Ik heb niet zo’n sticker.
Mijn kinderen doen de deur open. “Ik ben niet geïnteresseerd!” roep ik vanuit de woonkamer.
“Ik ben gevallen. Kijk, ik heb een pleister,” zegt mijn zoon.
“Ik ga morgen naar het feestje van Tim,” zegt mijn dochter. “En ik heb vanmiddag een cadeautje gekocht. Het is Lego. Tim vindt Lego heel leuk.”
Het meisje met de button en de iPad knikt en probeert achteruitlopend het pad te verlaten.
“Ik heb nog niet zo veel Lego. Ik heb wel een pop. Die heet gewoon pop,” ratelt mijn dochter door.
“Kijk, een Plutopleister is het!” roept mijn zoon. Hinkend loopt hij mee het pad af. Wijzend naar de pleister. Ze is niet geïnteresseerd.

Wil je nooit meer een bericht missen van de Club van Relaxte Moeders? We versturen ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs en spreuken die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, abonneer je dan nu gratis via onderstaande formuliertje!

Ja, ik wil de nieuwsbrief van de Club van Relaxte Moeders graag ontvangen!

* indicates required
Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter