Ben je gek op avocado? Dan is het boek The Avocado Show, naar het gelijknamige restaurant in Amsterdam een pareltje. Van dit boek loopt niet alleen het water je in de mond, je ogen worden er ook heel blij van. De gerechten zijn echt kunstwerkjes. Of ze bij mij ook zo mooi worden, dat is een groot vraagteken. Maar met de onderstaande instructie om een avocadoroos te maken, ga ik in ieder geval proberen indruk te maken op mijn kinderen.
Hoe maak je een avocadoroos
Hoe maak je eigenlijk een avocadoroos? In maar vier stappen! Het is makkelijker dan je denkt en met een beetje oefenen heb je het zo onder de knie. Je fleurt ieder bordje ermee op.
Dit heb je nodig:
- snijplank
- scherp mes
- ½ avocado per roos sushiazijn
- platte spatel
- Toppings
- cress, eetbare bloemen of waterkers
- eventueel chilivlokken, naar smaak (niet op de foto)
Zo maak je de roos:
Snijd de avocado in de lengte doormidden, haal de pit eruit en pel de schil eraf. Kijk op bladzijde 134 voor tips.
Leg één helft van de avocado ingesmeerd met sushiazijn en met de bolle kant naar boven op je snijplank. Snijd de avocadohelft in de breedte in heel dunne plakjes van ca. 2 mm.
Spreid de plakjes (houd wel wat overlap) uit tot een lange sliert en rol die naar binnen toe op in de vorm van een roos.
Gebruik een spatel of kaasschaaf om de avocadoroos van je snijplank te verplaatsen naar je gerecht. In dit boek vind je een heleboel recepten waarin de avocadoroos gepresenteerd wordt. Van toast tot guacamole en salades.
Wil je de andere helft van de avocado bewaren? Laat de pit er dan nog in zitten en smeer het vruchtvlees in met sushiazijn, dat zorgt ervoor dat het minder snel bruin wordt.
Kun je het? Ga dan door voor de Fooddeco spicy feta
Voor dit gerecht heb je het volgende nodig:
- 2 avocado’s
- ½ rode peper, fijngehakt 1 jalapeñopeper; één helft fijngehakt, de andere helft in dunne ringen gesneden
- 1 kleine knoflookteen, geraspt
- 1 bosuitje, fijngehakt
- het sap en de rasp van 1 onbespoten limoen
- 100 g witte kaas/feta
- 1 klein bosje koriander, blaadjes en steeltjes fijngehakt
- peper en zout tortillachips
En zo maak je het:
Maak van de twee avocado’s een XXL avocadoroos, kijk op bladzijde 136 voor de how to van een avocadoroos. In stap 3 leg je de vier avocadoslierten in een lange rij achter elkaar. Ga door met de overige stappen.
Leg de XXL avocadoroos op een mooi groot bord. Serveer alle overige ingrediënten rondom de XXL avocadoroos. Presenteer met tortillachips en je mooiste vork. Laat één van je gasten de guacamole afmaken door alle ingrediënten samen te prakken. Voeg naar smaak nog wat extra peper en zout toe.
Hartstikke handig: als je avocado’s lekker rijp zijn hoef je ze alleen doormidden te snijden en de pit te verwijderen, en dan knijp je het vruchtvlees er zo uit.
The Avocado Show
De Amsterdamse vrienden Ron Simpson en Julien Zaal werden totaal verrast door het succes van hun restaurant The Avocado Show waar ze gerechten serveren waarin de avocado centraal staat. Inmiddels is het een succesvol franchiseconcept dat wereldwijd wordt uitgerold. In het boek kun je lezen hoe het allemaal zo gekomen is, maar vind je vooral te gekke recepten en een ‘How to’ hoofdstuk, waarin ze laten zien hoe je een avocado schoonmaakt en hoe je van de gerechten mooie kunstwerkjes zoals in het hele boek. Het boek is gedrukt op roze papier en heeft te gekke foto’s. Het is een hartstikke leuk boek om cadeau te doen. Aan jezelf, of aan iemand anders. Het kost €18,50 en je koopt het onder andere hier.
Geen reacties