Lees

Lieve Oppas

Vorig jaar ontstond de Dag van de Oppas. En het boekje Lieve Oppas. Hoe dat zo kwam, daar schreef ik toen dit blogje over.

Het is maandag. De dag waarop ik niet werk. Nou ja, waarop ik meestal niet werk. Maar de laatste weken zijn hectisch, dus ik heb de laatste paar maandagen nogal eens oppas ingeschakeld, om toch wat bij te kunnen werken en de week productief te beginnen. Maar vandaag niet. Vandaag beklim ik de Mount Everest aan wasgoed. Terwijl Teun in ons bed Dora kijkt, concentreer ik me op spijkerbroekjes maar 98, t-shirts maat 132 en boxershorts in alle maten.

Plots plopt er een melding in het scherm van mijn iPhone. “11.00 uur briefing websiteteksten”. Shit. Een afspraak!? Die stond in mijn hoofd en in mijn laptop op dinsdag.
Direct bel ik de bewuste klant.
“Hadden wij die meeting vandaag?”
“Ja, die hebben we nu.”
“Oh shit, ik sta de was op te vouwen, ik dacht dat hij morgen was.”

Na een korte kortsluiting in mijn hoofd, handel ik snel. En binnen drie minuten kan ik de klant terugbellen dat ik alsnog kan komen. Onze oppas Mariska is de redder in nood. Ze heeft die dag toevallig niets anders staan en kan een half uur later bij ons zijn.

Fluitend rij ik over de A2 richting Amsterdam voor de afspraak. Geen stress meer nu ik weet dat Mariska er is en eigenlijk blij dat die afspraak vandaag is, zodat ik morgen ongestoord een hele dag kan schrijven. Wat is het toch fijn om een Mariska te hebben. Al mijmerend in de auto over dit geluk vraag ik me af of er eigenlijk een ‘dag van de oppas’ bestaat.

Ik gooi mijn #dtv op twitter en leer die dag dat de ‘dag van de leidster’ wel bestaat, maar die van de oppas niet. Een idee is geboren. Als frontvrouw van de Club van Relaxte Moeders kan ik deze kans niet laten liggen. Want wat is er nou relaxter dan een fijne oppas hebben? Zo één waar je kinderen mee weglopen, één die je uit de brand helpt als je een afspraak bent vergeten of je je week te vol hebt gepland. De oppas die ervoor zorgt dat je af en toe weer eens iets romantisch kan doen met je man. Die grappige WhatsAppjes stuurt van haar en je peuter als jij aan het werk bent. Als je er zo één te pakken hebt, dan moet je die ook af en toe eren. En af en toe iets extra’s geven en laten weten dat ze de beste is.

Dus zo ontstond de dag van de oppas. En een dag van de oppas is natuurlijk geen goeie dag als er niet een verkiezing aan verbonden is, en een boek. En zo had ik diezelfde dag er nog meer werk bij. Want zo’n boek moet ook geschreven worden. En gelukkig doe ik dat nog altijd honderd keer liever dan was opvouwen.

Invulboekje Lieve Oppas.

Invulboekje Lieve Oppas.

Lieve Oppas – Invulboekje

Iets voor je oppas te kopen? Met het invulboekje Lieve Oppas

(€7,95) geef je iets liefs, leuks en persoonlijks! Het is een soort vriendenboekje dat je samen met de zoon of dichter voor de oppas invult.

Je kunt het bestellen via de online shop van Uitgeverij Snor.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

3 Reacties

 • Reageer Sac Longchamp France Soldes 29 januari 2016 at 08:20

  [url=http://premisg.costabrava.org/wp-content/uploads/Longchamp-Zkz5P/w-en-soldes-Yk.html]Sac Longchamp France Soldes[/url] lunettes Longchamp de [url=http://premisg.costabrava.org/wp-content/uploads/Longchamp-SevN9/k-soldes-Z7.html]Sac Longchamp Femme Soldes[/url] visage ovale lunettes

 • Reageer Abby 29 januari 2016 at 09:32

  Hello just wanted to give you a quick heads up and
  let you know a few of the pictures aren’t loading correctly.
  I’m not sure why but I think its a linking issue. I’ve tried it in two different browsers and
  both show the same outcome.

 • Reageer google.biz 29 januari 2016 at 12:20

  According to the review, less than Eight percent associated with
  employed individuals in the United States held a college stage in 1960, a time
  prior to a passage from the Higher Education Respond
  and the federal With the common cost of a person college education at about $35,000 a year according to You

 • Laat je reactie achter