Leer

Kerst Challenge Dag 5 Wees een Sumoworstelaar

Morning! En gelukkig Nieuwjaar lieve mensen. We beginnen het nieuwe jaar met een flinke boost aan gelukshormonen. Door lichaamscontact maakt je lichaam gelukshormonen aan. Dus de komende dagen staan in het teken van stoeien, worstelen én… knuffelen! Een goede stoeipartij zorgt voor veel lichaamscontact en veel lol. En laten lachen en knuffelen nou net twee van de belangrijkste dingen zijn die je kunt doen om de sfeer thuis te verbeteren.

Door te knuffelen maak je oxytocine aan en dit stofje speelt een belangrijke rol bij het verbinden van sociale contacten met gevoelens van plezier. Als je lacht komen er endorfines vrij en deze zijn medeverantwoordelijk voor het ontstaan van een gevoel van geluk of euforie.

Je kunt het ook wat rustiger aanpakken natuurlijk: doe een spelletje waarbij ze iets tekenen op elkaars rug en het moeten raden, of laat ze bijvoorbeeld ‘net alsof’ schminken en raden hoe ze door de ander geschminkt zijn. Ook dat is aanraking en contact. Simpel gezegd, je kinderen worden er blij van en gaan elkaar aardiger vinden als ze ook regelmatig lichaamscontact hebben. En zeker als je kinderen van de beweeglijk soort zijn, krijgen ze op die manier ook al een flinke portie beweging. Als je zelf meedoet, dan zien wij de foto’s graag verschijnen natuurlijk. Je hoeft niet perse je kleding aan die van een sumoworstelaar aan te passen natuurlijk 😉

In deze Challenge geven we je om de twee dagen een broer-en-zussen-tip. Zo krijg je gedurende de vakantie zeven tips in totaal. Na deze nog twee te gaan dus. Zin om nog mee te doen? Houd deze pagina of de Facebook-club in de gaten. Of schrijf je hieronder in voor de nieuwsbrief, zodat je hem zeker niet mist. Dan krijg je de Challenge gewoon in je mailbox.

 

Ja, ik wil de nieuwsbrief van de Club van Relaxte Moeders graag ontvangen!

* indicates required
Deze maand verscheen het boek ‘Samen spelen, wat nou delen’, dat ik samen met opvoedkundige Eva omslag_samenspelen_hrBronsveld schreef. Dit boek gaat over de band tussen broers en zussen, over vriendschap, over speelgoed delen en sorry zeggen. Maar ook over zelfvertrouwen, veerkracht, inlevingsvermogen en zelf leren ruzies oplossen. Samen Spelen, wat nou delen kost €17,50 en is te krijgen bij de boekwinkels en ook hier online.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter