Leer

Kerst Challenge Dag 4 Vergeet hun namen

Dit is een van mijn lievelingstips van Eva. En nog een hele makkelijke ook. De Challenge van vandaag en morgen is: noem je kinderen ‘broer’ en ‘zus’. Iedere keer als je normaal gesproken de naam van je ene kind tegen je andere kind zegt, zeg je nu broer(tje) of zus(je). Bijvoorbeeld:

– ‘Wil jij je broer de hagelslag aangeven?’

– ‘Kom, we gaan je zus van het skatepark ophalen.’

– ‘Ik breng je broertje even naar bed.’

Of….. ‘Ga onmiddellijk van je broertje af!’

Doe dit gewoon zo vaak mogelijk. Als je het niet gewend bent het zo te doen, kan het in het begin misschien wat geforceerd overkomen, maar je zult merken dat het went en nog leuk wordt ook. Ik heb er in ieder geval heel veel lol in. Je benadrukt op deze manier iedere keer de relatie die je kinderen met elkaar hebben. Een broer of zus zijn, daar hoef je niks speciaal voor te doen, maar je bént het wel maar mooi.

Vaak broer of zus zeggen kan er ook voor zorgen dat je kind zich eerder trots voelt over iets dat een broertje of zusje doet, dan dat hij er jaloers van wordt. ‘Mijn zus kan heel goed skateboarden’, of ‘mijn broertje spreekt supergoed Engels’ klinkt (en voelt) heel anders dan als je kind hier de naam van zijn of haar broertje of zusje gebruikt. En kinderen doen wat jij doet, dus als jij vaak broer of zus zegt, doen zij dat zelf automatisch ook.

Veel plezier met de Challenge van vandaag!

In deze Challenge geven we je om de twee dagen een broer-en-zussen-tip. Zo krijg je gedurende de vakantie zeven tips in totaal. Na deze nog drie te gaan dus. Zin om nog mee te doen? Houd deze pagina of de Facebook-club in de gaten. Of schrijf je hieronder in voor de nieuwsbrief, zodat je hem zeker niet mist. Dan krijg je de Challenge gewoon in je mailbox.

Ja, ik wil de nieuwsbrief van de Club van Relaxte Moeders graag ontvangen!

* indicates required
 

Deze maand verscheen het boek ‘Samen spelen, wat nou delen’, dat ik samen met opvoedkundige Eva omslag_samenspelen_hrBronsveld schreef. Dit boek gaat over de band tussen broers en zussen, over vriendschap, over speelgoed delen en sorry zeggen. Maar ook over zelfvertrouwen, veerkracht, inlevingsvermogen en zelf leren ruzies oplossen. Samen Spelen, wat nou delen kost €17,50 en is te krijgen bij de boekwinkels en ook hier online.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter