Relax

Het Relax Mama-koffieonderzoek

Deze ‘poem for mornings’ kwam ik op internet tegen (bron onbekend) en lijkt aan te sluiten bij het gevoel van heel wat moeders. Vorige week vroeg ik wie er een nieuw koffieproduct wilde testen en wat koffievragen voor mij wilde beantwoorden en het aantal reacties was enorm. Toch fijn om te zien dat ik niet de enige ben die dat bakkie troost echt nodig heeft om de dag goed te beginnen. En vandaag presenteer ik met trots de uitkomsten van dit kleine Relax Mama-koffieonderzoek (dat ik overigens deed op verzoek van Douwe Egberts)! Met belangrijke informatie als: waarom hebben moeders koffie nodig? Wat is het ultieme moment voor een goeie bak en –last but not least- is de koffie goedgekeurd door de Club van Relaxte Moeders?

Het Club van Relaxte Moeders testpanel bestond deze keer uit Saskia, Heidi, Anja, Sylvia, Patricia en Jessica. Zij ontvingen drie nieuwe koffiesoorten van Douwe Egberts: Cappuccino, Latte Machiatto en Latte Caramel.

Waarom drinken we koffie?

‘Koffie is mijn brandstof, mijn levenselixer, mijn maatje. Zonder koffie wordt ik niet wakker. Koffie helpt me de dag door als ik de ballen hoog moet houden.’ Het is wel duidelijk. Koffie is een eerste levensbehoefte van veel moeders. Iemand stelde zelfs voor hem toe te voegen aan Piramide van Maslow. Ik ben uiteindelijk tot deze negen belangrijke redenen voor koffie gekomen 😉 Advertisement

schermafbeelding-2016-12-18-om-21-01-56

Favoriete koffie-relax-momenten

Het moge duidelijk zijn. Het allerfavorietste koffiemoment voor de gemiddelde moeder is: ‘first thing in the morning!’ Het overleefmoment. Dat is dus het noodzakelijke koffiemoment. Daarna komen de relaxmomenten. Die momenten waarop je even kunt ademhalen.

1. Als iedereen op school of opvang is afgeleverd: Het koffie-relax-moment dat het meest werd genoemd is ook absoluut mijn lievelingsmoment: als iedereen op school of opvang is afgeleverd en je alleen terugkeert naar huis (of je werk). Rust in de tent na een hectische start van de dag, even niets anders aan je hoofd dan jijzelf. Ik kruip dan het liefst in een hoekje van de bank met mijn koffie en klap mijn laptop open om op mijn gemak mijn eigen dag te starten. Op reacties van jullie reageren, mails beantwoorden of een stukkie schrijven.

2. Zodra de kinderen naar bed zijn: Op de tweede plek voor de verwenkoffie staat het moment dat de kinderen naar bed zijn en je op de bank kunt neerploffen: het avondbakkie. Kortom: het meest genieten we echt van onze koffie als je er echt de rust en tijd voor hebt. Dat zijn in ieder geval de momenten waarop je hem ook warm drinkt 😉

Verder nog genoemd:

  • ’s ochtends nadat de eerste werkjes in huis gedaan zijn
  • ’s nachts als de rest van de wereld nog slaapt (voor de nachtwerkers),
  • na het werk als ik met mijn man de dag doorneem
  • tijdens het binch watchen van Gilmore girls
  • altijd
Is de geteste koffie goedgekeurd door de Club van Relaxte moeders?

En dan natuurlijk de vraag hoe deze nieuwe Cappuccino, Latte Macchiato en Latte Caramel van Douwe Egberts bevielen. Drie soorten koffiepoeder, aan te lengen met water. Eerlijk is eerlijk, ik begon hier wat sceptisch aan. ‘Oploskoffie’ stond niet echt bovenaan mijn bucketlist. Maar toen ik op een woensdagavond na het avondeten de eerste cappuccino maakte, werd ik daar wel blij van. En toen ik de testresultaten van de andere dames binnenkreeg, bleken ook zij enthousiast te zijn. Sylvia mailde me: ‘Allereerst dankjewel voor img_6921
de mogelijkheid om deze koffie te testen, zonder deze test zou ik de koffie misschien niet gekocht hebben. Maar ik ben blij dat ik nu de smaken ken. Ik ga de latte en cappuccino zeker op vakantie meenemen!’

Wat smaken betreft heeft van deze drie de Cappuccino in een nek-aan-nek-race gewonnen van de Latte Macchiato en de Latte Caramel. Maar goed, met zes verschillende testers zie je ook dat de smaken verschillen. Vonden drie van de zes testers de Latte Caramel wat te zoet, tester Heidi vond dit juist haar ‘onbetwiste favoriet’ (terwijl zij juist weer niet zo te spreken was over de cappuccino) en ook Anja is heel enthousiast over deze: “Die Latte Caramel is echt superlekker. Heerlijk romig ook en zoet.”

Wat is het beste moment voor deze koffie?

De dames uit het testteam lijken allemaal flinke koffiedrinkers te zijn. Wanneer ze het een geschikt moment vinden voor deze koffie? Wat duidelijk werd, is dat als je behoefte hebt aan een straffe zwarte bak, je niet voor deze koffiesmaken kiest. Maar voor het verwenmoment in de avond, of zo’n ander moment waarop je even lekker kunt neerploffen, dan is voor de meeste testers deze koffie juist geschikt. Jessica gaat ze meenemen naar haar werk: “Het zijn makkelijke zakjes, makkelijk open gaan. Ik ga ze meenemen naar mijn werk. Als ik de automatenkoffie zat ben, is het een lekkere afwisseling.” En daar kan ik me helemaal in vinden. Ik ga ze denk ik meenemen naar de skateboardbaan, waar ik soms dagen hang en meestal niet heel blij word van de koffie aldaar.

smaken

 

De drie koffiesoorten kosten ieder €2,29 per doosje. De Latte Macchiato en de Latte Caramel bevatten acht sticks en de Cappuccino tien stuks.

 

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter