Relax

Goed voorbereid de voorjaarsvakantie in met deze 9 tips

Voor ons duurt het nog twee weken, maar voor een aantal van jullie is het volgende week al voorjaarsvakantie. Misschien ga je naar de bergen (good for you!) misschien blijf je thuis. Maar…. zoals ik vorige week al in dit blog schreef, wintersporten kun je ook heus wel in Nederland. Genoeg leuke dingen te doen in de voorjaarsvakantie.

En dat komt goed uit, want zoals ik al eerder vertelde komt er weer een toffe foto-challenge met Bepanthen aan: de Bepanthen Winterspelen (onderaan dit blog meer daarover).

Dus haal je slee uit de schuur, klim op die berg, trek je skietjes aan of slijp je schaatsen en maak je tofste foto. Hier nog wat tips waarmee je in ieder geval goed voorbereid de kou in gaat.

 1. Zowel voor Nederlandse wintersportactiviteiten als voor lessen in de bergen: check of je je activiteit
  van te voren moet reserveren om teleurstellingen te voorkomen. De sneeuwbanen in Nederland zijn op dit moment best vol en in sommige skigebieden schijnt het ook nodig te zijn om je skiles van te voren op internet al te boeken. Teun gaat in maart een paar skilessen volgen op de borstelbaan in Nieuwegein. Wij checkten de baan van te voren alvast (en hij is goedgekeurd!).
 2. Thermo-ondergoed! Ik zweer er bij. En een extra setje voor als er iemand in zijn broek plast….
 3. Als ik denk aan schaatsen in mijn kindertijd dan krijg ik al heel snel visioenen van koude voeten. En als je voeten eenmaal koud zijn, dan is de kans groot dat je helemaal niet meer warm te krijgen bent. Dus, voorkom koude voeten. Zorg voor goede schoenen (in de juiste maat) en op de site Oma weet raad zag ik dat het ook helpt om over de (ski)sokken een plastic zak te doen voordat de schoenen aan gaan. Ergens anders las ik dat bubbeltjesplastic over de tenen doen, ook helpt.
 4. Toen ik onlangs op de kerstmarkt in Gent was, stuitte ik op een kraampje met handwarmers: een gelkussentje met een metalenplaatje dat warm wordt als je het kort knikt en warmte blijft afgeven voor 0,5- 1,5 uur. Lekker toch, als je na een activiteit verkleumt in de auto gaat zitten?
 5. Pak een setje stalen zenuwen en je ‘let-it-go-skills’ in. Grote kans dat je kinderen geen last van angst hebben en je ze opeens van een schans ziet schieten.
 6. Ga je skiën, schaatsen, tuben maar heb je niet alle spullen zelf? Je kunt natuurlijk nog last minute naar een winkel rennen, maar vraag vooral in je omgeving naar skibrillen, goede wanten, helm, snowboots of pakken. Vaak hebben mensen in je omgeving wel iets liggen.
 7. Het geld dat je hebt uitgespaard door dingen te lenen, zou ik absoluut investeren in een fijne thermosfles. Ik ben tegenwoordig helemaal verliefd op mijn roze thermofles. Waarin je warme chocomelk, thee of glühwein 9 uur warm blijft. Althans, dat zegt de beschrijving. Maar dat heb ik zelf nog nooit getest ;).
 8. Check je toilettas. Neem een tube Beschermende Zalf van Bepanthen mee, want die zorgt voor een beschermend laagje (maar is ook fijn als de wangen al iets te droog of schraal zijn geworden). Tip! Smeer je lippen ook goed in, Bepanthen helpt ook bij droge lippen.
 9. Ga je voor het eerst met peuter of kleuter op wintersport, check dan ook mijn blog Relaxt op wintersport met peuter of kleuter (met 54 tips).

 Doe mee en win een échte wintersport

Zoals ik al vertelde koppelt Bepanthen weer een fotowedstrijd aan de winterchallenge. Maak de komende weken een toffe winterse foto van jouw kind of kinderen. Die foto kan deze winter namelijk wel eens een grote prijs waard zijn: Bepanthen geeft een coole wintersportvakantie weg van Family Jam! De wedstrijd start op 13 februari. Houd die dag onze Facebook-pagina in de gaten!

Dit blog heb ik geschreven in samenwerking met Bepanthen.

KAG – nr. 80-0219-0503

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

1 Reactie

 • Reageer Fleur 14 februari 2019 at 06:37

  Gave actie!!! 🥰 Love it!⛷

 • Laat je reactie achter