Kook

Gepocheerd ei met knoflook & paddenstoelen

Deze ovenschotel met paddenstoelen, aardappels & spinazie uit Simply Jamie is top om te maken en te eten.

Voor 4 personen heb je nodig:

  • 500 g gemengde paddenstoelen
  • 100 g babyspinazie
  • 4 tenen knoflook
  • olijfolie
  • 500 g aardappels
  • 4 eieren
  • 8 kleine cornichons
  • 75 g zachte geitenkaas
  • extra vierge olijfolie

Je maakt het met 12 minuten voorbereiding en 30 minunten in de oven zo:

  1. Verhit de oven tot 200 °C. Scheur of snijd de paddenstoelen in grove stukken, hak de spinazie en doe alles in een braadslede van 20 x 30 cm. Pel en rasp de tenen knoflook erboven, voeg 2 eetlepels olijfolie en een snufje zeezout en zwarte peper toe, en hussel goed.
  2. Boen de aardappels schoon, snijd ze zo dun mogelijk, maak aan met 2 eetlepels olie en peper en zout, en leg in een laagje op de groenten. Zet de slede 25 minuten in de oven, of tot de groenten licht goudbruin zijn.
  3. Haal uit de oven, hussel alles door elkaar, maak vier kleine kuiltjes en breek de eieren daarboven. Zet de slede nog 5 minuten terug in de oven, of tot de eieren naar wens zijn.
  4. Snijd de cornichons in dunne plakjes en strooi ze erover. Schep de geitenkaas erover, sprenkel er een beetje extra vierge olijfolie over en maak af met een snuf peper.

ENERGIE: 364 kcal
VET: 23,8 g
VERZ. VET :
6 g
EIWIT:
14,8 g
KOOLHYD.: 
24,4 g
SUIKER: 2,6 g
ZOUT:
1,6 g
VEZELS:
3,3 g

Fotocredit bij dit recept: David Loftus

Dit recept komt uit het boek Simply Jamie, dat in september 2024 uitkwam. Een boek vol met recepten die doordeweeks snel te maken zijn, en met ‘voorraadkast-recepten’. Meer recepten uit dit boek vind je in dit weekmenu. Het boek is nu overal verkrijgbaar voor €29,99 bijvoorbeeld hier online.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter