Deze ovenschotel met paddenstoelen, aardappels & spinazie uit Simply Jamie is top om te maken en te eten.
Voor 4 personen heb je nodig:
- 500 g gemengde paddenstoelen
- 100 g babyspinazie
- 4 tenen knoflook
- olijfolie
- 500 g aardappels
- 4 eieren
- 8 kleine cornichons
- 75 g zachte geitenkaas
- extra vierge olijfolie
Je maakt het met 12 minuten voorbereiding en 30 minunten in de oven zo:
- Verhit de oven tot 200 °C. Scheur of snijd de paddenstoelen in grove stukken, hak de spinazie en doe alles in een braadslede van 20 x 30 cm. Pel en rasp de tenen knoflook erboven, voeg 2 eetlepels olijfolie en een snufje zeezout en zwarte peper toe, en hussel goed.
- Boen de aardappels schoon, snijd ze zo dun mogelijk, maak aan met 2 eetlepels olie en peper en zout, en leg in een laagje op de groenten. Zet de slede 25 minuten in de oven, of tot de groenten licht goudbruin zijn.
- Haal uit de oven, hussel alles door elkaar, maak vier kleine kuiltjes en breek de eieren daarboven. Zet de slede nog 5 minuten terug in de oven, of tot de eieren naar wens zijn.
- Snijd de cornichons in dunne plakjes en strooi ze erover. Schep de geitenkaas erover, sprenkel er een beetje extra vierge olijfolie over en maak af met een snuf peper.
ENERGIE: 364 kcal
VET: 23,8 g
VERZ. VET : 6 g
EIWIT: 14,8 g
KOOLHYD.: 24,4 g
SUIKER: 2,6 g
ZOUT: 1,6 g
VEZELS: 3,3 g
Fotocredit bij dit recept: David Loftus
Dit recept komt uit het boek Simply Jamie, dat in september 2024 uitkwam. Een boek vol met recepten die doordeweeks snel te maken zijn, en met ‘voorraadkast-recepten’. Meer recepten uit dit boek vind je in dit weekmenu. Het boek is nu overal verkrijgbaar voor €29,99 bijvoorbeeld hier online.
Geen reacties