Dit recept komt uit het heerlijke boek Zin in Salade van Bibi Loomans. Ze schrijft: “Dit gerecht is zo simpel, dat het eigenlijk geen recept is.” Volgens Bibi is het juist voor dit eenvoudige recept de moeite waard om te investeren in lekkere, rijpe (maar geen overrijpe) perziken, goede kwaliteit burrata, verse basilicum en goede extra vierge olijfolie.
Dit heb je nodig voor deze salade:
- 3 perziken, ontpit, in kwarten
- olijfolie extra vierge
- 1 bol burrata, op kamertemperatuur
- 2 eetl. vers citroensap
- peper en zout
- 2 eetl. honing met 1 theel. chilivlokken
- 15 g basilicum
En zo maak je het:
Verhit een grillpan. Besmeer de perzikkwarten in met wat olijfolie en gril ze aan alle kanten tot ze donkere strepen hebben.
Verdeel de gegrilde perziken over een saladeschaal en scheur de burrata in stukken erover. Maak af met 2 eetlepels olijfolie, het citroensap, peper en zout, pittige honing en verse basilicum. Geen zin om de pittige honing te maken? Drizzle dan gewone honing over de salade en voeg de chilivlokken toe.
Heerlijk als antipasti, bij de barbecue of een picknick, of als lunch.
Dit recept komt uit het boek Zin in Salade van Bibi Loomans die culinair redacteur én tv-kok bij Koffietijd was. In dit boek vind je meer dan 50 saladerecepten voor elk seizoen (merendeel vegetarisch). Daarnaast geeft Bibi extra inspiratie voor bijvoorbeeld zelfgemaakte kruidenolie, pittige honing, gekonfijte tomaten, crispy sjalotten en ingemaakte venkel. Het boek kost €27,99 en je koopt het onder andere hier.
Geen reacties