Lees

Donker

Onze single mom Lisa is moeder van een zoon van 8 en een dochter van 5. Soms komt ze voor situaties te staan die ze misschien wel met een partner had willen delen. Gelukkig deelt ze ze dan met ons 😉

“Welke groenten moesten er ook alweer in die quiche, mam?” Al bellend steek ik de sleutels in het slot van mijn achterdeur. Ze zegt dat er broccoli in moet, maar er kan ook rode puntpaprika of spinazie in.
“Oké, dankje. Ga ik die morgen maken. Ik breng wel een stukje naar jullie.”

Ze vraagt wat ik nog ga doen vanavond. Ik kom net thuis van werk en terwijl ik het keycoard met daaraan mijn werksleutels, alarm en tag over mijn hoofd trek en deze op het aanrecht leg zeg ik tegen mijn moeder dat ik nog even een rondje ga hardlopen.

“Nou dan gaan we ophangen en ga dan nu maar gauw rennen. Het is zo donker.”
Demonstratief reageer ik dat het toch niks uitmaakt als het donker is?
“Jawel. Je gaat niet in het donker in je eentje rennen. Dat is gevaarlijk,” voegt ze toe.

Misschien ben ik morgen wel verkocht aan een Arabier in ruil voor zes kamelen

Gevaarlijk. Gevaarlijk. Tja, er is een kans dat ik morgenochtend door een wandelaar gemummificeerd in een bos gevonden wordt. Of misschien ben ik morgen wel verkocht aan een Arabier in ruil voor zes kamelen, de grens overgesmokkeld in een container en op een hoerenwebsite gezet, of zit ik vastgebonden aan een boom veertig dagen te verhongeren.

Ik moet lachen, maar ik ben ook de enige die lacht. Het frustreert me dat vrouwen zich vaak niet veilig voelen. Niet in het donker gaan hardlopen zonder over risico’s na te denken, überhaupt in je eentje overdag in verlaten gebied voelt al tricky. Als ik ’s nachts na werk naar huis rij, heb ik altijd mijn autodeuren op slot en in mijn slaapkamer ligt een ijzeren knuppel. Hier en daar heb ik nog wat verboden attributen die ik soms in mijn tas gooi.

“Ik ga zo, mam.”
“Het schemert inmiddels al,” zegt ze waarschuwend.
“Jajaja. Ik ben mijn hardloopschoenen al aan het aantrekken.”

Ik strik mijn veters en klem een knipperend rood lampje aan mijn vest. Uit de la pak ik een flesje spray en stop hem in mijn broekzak.
“Komt goed mam. Ik app je als ik weer terug ben.”

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter