Lach

Bedritueel verkorten in 15 tweets

Renske was voor de kerstvakantie al klaar met het te lange bedritueel. Ik heb het vermoeden dat het na de vakantie ook wel weer flink aanpoten wordt in heel wat gezinnen. Daarom deel ik hier graag de handige tips die Renske kreeg als reactie op haar tweet. Daarbij moet je tegenwoordig misschien wel een do not try this at home– disclaimer plaatsen. Bij deze dus 😉

Tip 1. Jenever toedienen. Schijnt vroeger een beproefde methode te zijn geweest. Ik zie dat cognac of wodka ook werkt.

Tip 2. Bedwelmen. Ik moest chloroform even googelen, maar ik zie nu dat het rond het jaar 1900 werd gebruikt als verdovingsmiddel bij operaties, maar dat het al snel werd vervangen door ether en lachgas. Dus wellicht is dat een beter idee 😉

Tip 3. Duct tape. Kan overigens voor allerlei doeleinden handig zijn, niet alleen voor het bedritueel. Ik ontwierp ooit een speciale clubversie. Toch eens op de markt brengen?

Tip 4. Geluidsdicht maken die hap. Voor als je duct tape iets te heftig vindt. Gelukkig kwam er ook gelijk een tip achteraan welk materiaal je kunt gebruiken.

Tip 5. Inslaapmuziekje. Deze tip lijkt wat minder riscovol dan de eerste drie tips. Is ie niet.

Kijk maar:

Tip 6. Accepteren. Maar dat is misschien wel heel radicaal vergeleken bij de vorige vijf tips.

Tip 7. Wedstrijdje. Ook deze tip lijkt onschuldiger dan hij is.

Mochten bovenstaande methodes allemaal niet werken of niet in jouw straatje liggen dan volgen hier wat tips in de iets softere categorie:

Tip 8. Van wachten wordt je sowieso moe toch? Pas dat slim toe 😉

Tip 9. Knuffels tellen. Vrees dat als wij dit thuis doen we dan een uur bezig zijn.

Tip 10. Maak het saai. Deze tip werd door veel mensen op Twitter onderschreven.

Tip 11. Wakker blijven! Omgekeerde psychologie. Werkt ook bij broccoli eten weet ik uit ervaring.

Tip 12. In je lijf komen. Probeer maar eens als je dit leest. En daarna wakker blijven tot het einde van het blog graag.

Tip 13. Relax… bij anderen gaat het nog slechter…

Tip 14. En als dat niet helpt…

Tip 15. En dit lijkt een gekke tip. Maar slaapcoach @gipsbek aka Aisha Scheuer schreef samen met onze Marloes het boek Slaapt-ie al door? En daarin vind je nog veel meer praktische adviezen!

Heeft jouw kind ook moeite met inslapen, doorslapen of uitslapen, dan ben je echt niet de enige. Veel ouders struggelen met gebroken nachten en lange avonden. Maar dat hoeft niet! In ons boek ‘Slaapt-ie al door?’ krijg je niet alleen tips voor een betere (nacht)rust in huis, het laat je als ouder ook kritisch kijken naar jezelf waardoor je in staat bent patronen te doorbreken. Met de beschreven methode ‘De Slaappiramide’ heeft Aisha met succes al honderden gezinnen weer in slaap geholpen. Geschikt voor kinderen in de leeftijd vanaf 8 weken tot en met zes jaar. Het boek is te koop in de boekwinkels en online. Het kost 20,99 (ook als e-book te krijgen).

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter