Lees

Badkamerinspiratie

Geen idee hoe het nou precies kwam, maar ik had ineens niets te lezen op vakantie. Een ramp! Het was iets met een zorgvuldig volgegooide e-reader met boeken van de online bibliotheek en een software-update. Mijn geduld met technologie werd weer eens danig op de proef gesteld. “Dit heb je met papieren boeken nou nooit!” brieste ik. “Iedereen weet hoe ze werken, hoe je ze moet openen en ze flikkeren niet plotseling na een update zo van je boekenplank in de prullenbak.” Het was de eerste dag van de vakantie en laten we zeggen dat ik nog niet echt in de relaxstand zat.

Maar, zoals dat gaat, blijkt er een scala aan alternatieve lectuur bij de plaatselijke supermarkt te krijgen. Zo herontdek ik de serene vreugd van een hele middag Zweedse puzzels invullen en schaf ik een aantal tijdschriften aan uit het hoekje waar ik normaal nooit kom.

Aangezien we al een hele tijd een badkamerverbouwing op ons wensenlijstje hebben staan, heb ik zo’n beetje alle badkamerbijbels meegenomen die ik kon vinden. Goed, de meeste plaatjes zullen wel buiten ons budget vallen en het zijn vast vooral badkamers ter grootte van ons volledige woonoppervlak, maar een beetje tegeltjes bladeren is ook al leuk, zo houd ik mezelf voor. Maar na een paar pagina’s begin ik al te zuchten.

Minimalistisch Deens design is prachtig, maar waar laat je de scheermesjes, luizenshampoo en badmat? Ik kan op sommige foto’s de handdoeken niet eens vinden. Als ze er zijn, zijn het er drie, gevouwen opgestapeld op een ruwhouten krukje. Of een badkamer met zeegroene tegels, een betonnen wasbak en een rijtje decoratieve schelpen op een plank. Daar zou hier binnen no time een Playmobil zeemeermin naast staan. En een brandweerauto. Met je nautisch thema. Al die meubels en ‘stijlvolle accessoires’ komen ook nooit gewoon bij de Ikea of de Blokker vandaan. Nee, het zijn handgemaakte tegels uit Marokko, waar ik met mijn budget precies een vierkantje van om de wc kan leggen. De kranen worden door de neef van Frederik, Wouter of Paul zelf gemaakt in zijn werkplaats en het houten meubel komt uit een oude boerderij in Frankrijk. En waarom is er op geen enkele foto een verwarming te vinden, maar krijg ik wel tig pagina’s inspiratie voor een handdoekenrek in de stijlen industrieel, klassiek en landelijk?

Net op het moment dat ik het blad weer weg wil leggen, zie ik ineens in een hoekje van een plank met daaronder ‘eenvoudige en speelse wastafels’ een zwart bakje waar een tube Pokémontandpasta bovenuit steekt. Pokémontandpasta! Ik knap er helemaal van op.  

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter