Lees, relatie

APK

Deze zomer deel ik graag mijn vakantietip met je. Die tip is niet dat je altijd een emmertje in de auto moet hebben waar je in kunt plassen als je in de monsterfile op de Route du Soleil belandt. Of hoe je ervoor zorgt dat twee kinderen op de achterbank elkaar niet acht uur lang de hersens in slaan met een Barbie en een stuk uitgedroogd stokbrood. Of dat je, als je de haringen van de tent vergeten bent, prima in het donker de hele camping over kunt kruipen om bij iedere tent één haring uit de grond te trekken net zolang je er genoeg hebt. Voor die tips moet je ergens anders wezen.

Mijn tip is: zorg deze vakantie eens voor een relatie-APK. Het hele jaar keuren, repareren en herstellen we namelijk wat af: onze auto’s gaan naar de garage, het energielabel van je huis wordt gecheckt, er zijn functioneringsgesprekken op je werk, de tuin wordt bijgehouden en je kunt zelfs online een pakketje aanvragen waarmee je kunt testen of je cholesterol nog oké is. Maar hoe vaak maak je nou je relatie ‘winterklaar’? Hoe vaak test je of je als geliefde nog op alle punten voldoende scoort? Of je relatie energielabel AAA waard is?

De vakantie is het ideale moment om elkaar eens wat dieper in de ogen te kijken. Je zit over het algemeen wat lekkerder in je vel, de zon schijnt, je hebt alle tijd en als je net als ik naar Frankrijk gaat is er ook wijn genoeg. Schuif de kinderen vanuit de kinderdisco in hun slaapzak, zet die fles wijn op de campingtafel en gooi je relatie door de APK. In plaats van het motorblok, de bougies en de remschijven, heb je het over of de verdeling in de zorgtaken nog naar je zin is. En over de tijd die er in (schoon)familie wordt gestoken, de opvoeding van de kinderen, je seksleven, de dromen die je voor de toekomst hebt en over waarom je ooit zo verliefd op elkaar geworden bent.
Daar kun je de rest van het jaar weer op teren. En dan heb je weer alle energie om op je knieën die camping over te struinen omdat hij die rotharingen is vergeten.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

3 Reacties

 • Reageer Marijke 6 juli 2017 at 21:27

  Tip: de marriage course! Hebben ze ook APK’s voor je relatie in diverse thema’s. Of volg eens een hele cursus.

  • Reageer Sanne Windey 7 juli 2017 at 07:59

   Dank voor de tip! De grote vraag is natuurlijk wel: hebben ze daar ook wijn? 😉

   • Reageer Marijke 7 juli 2017 at 08:48

    Jazeker!
    Wij geven deze cursus in een restaurant, dus ook nog eens lekker eten 🙂

  Laat je reactie achter