Kook

Smashburger

Toe aan een lekkere burger? Dit is het perfecte recept uit Simply Jamie voor een lekker snelle vette hap.

Wat je nodig hebt per burger:

  • ¼ kleine ui
    olijfolie
  • 125 g rundergehakt
  • 1 tl cajunkruiden
  • 1 burgerbroodje
  • ketchup
  • 2 augurken
  • Amerikaanse mosterd, voor erbij
  • 1 tomaat
  • 1 handje gemengde sla
  1. Pel de ui en snijd hem in flinterdunne ringen. Maak de ringen los, bak ze met 1 eetlepel olijfolie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag, blijf een paar minuten regelmatig roeren en schuif ze naar de rand van de pan.
  2. Vorm van gehakt een ronde burger van ongeveer ½ cm dik en iets groter dan je broodje, en leg hem in de pan. Breng op smaak met zwarte peper en de cajunkruiden, schep de gebakken uiringen erop en druk ze met een spatel in het vlees.
  3. Bak de burger 2 minuten aan elke kant, of tot hij een heerlijk korstje heeft en gaar is. Rooster het opengesneden broodje een minuut mee.
  4. Besmeer de onderste helft van het broodje met ketchup en leg de burger erop. Snijd 1 augurk in plakjes, leg deze op de burger, voeg naar smaak wat mosterd toe en leg het kapje erop.
  5. Snijd de tomaat en de resterende augurk in plakjes en serveer ze er met de sla naast, of stapel alles op je broodje. Jij bent de baas.

ENERGIE 579 kcal
VET 33,3 g
VERZ. VET
10,3 g
EIWIT
32,6 g
KOOLHYD.
37,3 g
SUIKER
12,6 g
ZOUT
1,2 g
VEZELS
4,2 g

Fotocredit bij dit recept: David Loftus

Dit recept komt uit het boek Simply Jamie, dat in september 2024 uitkwam. Een boek vol met recepten die doordeweeks snel te maken zijn, en met ‘voorraadkast-recepten’. Meer recepten uit dit boek vind je in dit weekmenu. Het boek is nu overal verkrijgbaar voor €29,99 bijvoorbeeld hier online.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter