Ik verzamelde wat dingen die we vorige maand gegeten hebben, maar die nog niet in een weekmenu terecht waren gekomen. Dit zijn stuk voor stuk aanraders en niet moeilijk!
Maandag: Stamppot vergeten groente
Dit maakten we vorige week en was heerlijk: een stammpot van verschillende ‘vergeten’ groenten. Dit zat er allemaal in: een halve knolselderij, venkel, zoete aardappel, winterpeen, 300 gram rapen, Boursin (half bakje), rucola, zeezout. Snijd alle groentes in stukken en kook het in een grote pan gaar. Stamp de groentes, samen met een half bakje Boursin en maak op smaak met zeezout. Wij hadden het grof gestampt, zodat er hier en daar nog grote stukken in zitten. Je kan er eventueel ook aardappel doorheen doen, dat hadden wij niet. Serveer het op een bedje van rucola en maak er een jus bij van vlees of vega. Wij aten er deze keer spareribs bij.
Dinsdag: spaghetti champignons, spekjes en room
Een makkelijk pasta, Bak stukjes champignons, knoflook en spekjes. Kruid met zout en peper, kook- of slagroom er doorheen en als de saus lekker warm en romig is door de gekookte spaghetti roeren. Op het bord wat Parmezaanse kaas erover en klaar!
Ik maakte er gegratineerde tomaten bij: halveer een paar tomaten. Bedek ze met een mix van paneermeel, parmezaanse kaas, geperste knoflook en peterselie. Schuif ze een half uur in een oven van 180 graden.
Woensdag: Stoofpotje kikkererwten en chorizo
Dit is een heerlijk hartverwarmend stoofpotje dat ook nog eens heel makkelijk te maken is. Aanrader! Je vindt het recept hier.
Donderdag: Enchiladas – kip
Ik maakte ook een avond enchilada’s met kip. Ik vergat er een foto van te maken, maar ik maakte ze ongeveer zoals deze enchilada’s van Uit Paulines keuken.
Vrijdag: Sushi-tafel
Dit is nu al DE ontdekking van 2023. Wij aten vorige week bij mijn schoonzus Minke en die kondigde aan dat we een ‘soort sushi’ gingen eten. Het bleek do-it-yourself-sushi te zijn. Oftewel een tafel vol ingrediënten, in vieren geknipte nori-vellen, die je dan zelf kunt vullen met alles wat je lekker vindt. Super lekker en gezellig. Oftewel: dikke vette aanrader.
Op tafel stonden onder andere kommetjes met: sushi-rijst, avocado, zeewier, komkommer, zalm, krabsticks, geroosterde panko, mango en chicken fingers. Minke had er een sausje van mayo, yoghurt, wasabi, sesam en soyasaus bij gemaakt.
Zaterdag: Patatje stoofvlees
Ook geen foto van gemaakt, maar als je van onderstaande foto van Familie over de kook geen honger krijgt, dan weet ik het niet meer. Vooral maken op en dag dat je tijd hebt om vlees te laten stoven, want het mag een flijnke tijd opstaan. Een feestje om te eten. het recept van de foto vind je hier.
Zondag: Tomatenrisotto met kokos
Nog wat inspiratie van de schoonzus. Zij toverde een setje recepten van Hello Fresh uit de kast, waaronder deze tomatenrisotto. Je vindt het recept hier.
- Benieuwd naar andere budgetmenu’s? Je vindt ze hier!
- Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
- Wil je ook zo’n nieuw Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier kopen. Nu in een blok van 50 stuks, mét afscheurbaar boodschappenlijstje (én op de achterkant vind je trouwens de kanskaarten!).
Meer succesrecepten van andere moeders? In het boek Relax Mama in de keuken vind je 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen, en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes. Het boek is verkrijgbaar bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels en kost €12,50.
Voor het échte relaxte gevoel in de keuken doe je natuurlijk zo’n tof schort van de club aan. Check de Shop van Relaxte Moeders voor deze leuke combi van schort en boek!
Geen reacties