Kook

Relax Mama comfort herfstmenu

Ik polste op Instagram aan wat voor soort gerechten behoefte was, en al snel werd duidelijk dat het tijd is voor comfortachtige herfstgerechten! Dus dat is het thema van de week.

Maandag: pasta met pompoen

De herfst is een uitstekend excuus om weer een keer pasta met pompoen te maken. Hier een recept zoals ik het ooit ongeveer maakte (ik kan ‘mijn’ recept niet terugvinden). De wijn in dit recept kan je volgens mij ook prima weglaten. Ik herinner me dat ik een flinke klont boter gebruikte destijds.

Dinsdag: boerenkoolstamppot

In het lijstje met groenten die in de herfst groeien staat boerenkool bovenaan. Tijd dus voor een ‘good old’ boerenkoolstamppot. Voor het gemak (en omdat we niet dagelijks aardappels eten) kopen wij vaak voorgeschilde aardappelen. Wij eten er een uien/spekjes-jus bij, rookworst en piccalily. Geen idee hoe je stamppot boerenkool maakt? Hier vind je een recept voor deze klassieker.

Woensdag: Yaki udon

Dit gerecht heet dan wel ‘Jakkie’ maar volgens Neeltje, die dit gerecht tipte, was het binnen haar gezin een succes bij iedereen. Yaki udon betekent gebakken udon in het Japans. Dus eigenlijk kun je gebakken aardappelen vanaf nu ook yaki aardappelen noemen en een gebakken ei… nou ja, je snapt het. Bij Neeltje thuis hebben ze er ook de grootste lol om gehad. Je vindt het recept hier. Nog een tip van Neeltje die overwegend vegetarisch eet: ‘wij vonden de spekjes in dit recept wel overheersend en vonden unaniem dat tofublokjes ook lekker zouden zijn.’

Donderdag: herfstige wraps

Donderdag is bij ons wrapdag, dus ik besloot voor dit weekmenu maar gewoon ‘herfstwrap’ te googelen. En toen kwam ik bij deze herfstige wrap met zoeteaardappelspread en gerookte kip. Ziet er helemaal niet slecht uit toch?

Vrijdag: Big Mac Pizza

Vrijdagavond pizza-avond, dus perfect voor deze guilty pleasure die ik best herfstig vind: de Big Mac Pizza van Oh my Foodness! Je vindt het recept hier.

Zaterdag: Brusselse spruitjes en (groente) friet

Het imago van de spruit is natuurlijk behoorlijk treurig. Terwijl de Brussel sprout zo lekker is. Daarom zet ik hem gewoon op de zaterdag. Ik zou er nog wat Parmezaanse kaas bij doen. Of spekjes. Maar er kan van alles over. Maak er patat/friet bij voor de gunfactor. Of maak groentefriet met herfstgroenten zoals knolselderij.

Zondag: (bieten)risotto

Ik vind risotto behoorlijk comfi en herfst. Ik wilde eerst champignonrisotto erop zetten, maar omdat de Yaki udon al met champignons is. Dus… het wordt bietenrisotto. De biet blijkt dus niet perse een herfstgroente te zijn. Maar ik vind de smaak wel behoorlijk herfstig. Vooral in een risotto als de bietenrisotto van Fransesca kookt. De walnoten en feta maken hem helemaal lekker.

Meer succesrecepten van andere moeders? In het boek Relax Mama in de keuken vind je 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen, en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes. Het boek is verkrijgbaar bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels en kost slechts €12,50 kosten.

  • Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hier
  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina. Nu heb ik overigens wel even een zomerstop van de nieuwsbrief!
  • Wil je ook zo’n nieuw Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier kopen. Nu in een blok van 50 stuks, mét afscheurbaar boodschappenlijstje (én op de achterkant vind je trouwens de kanskaarten!).
Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter