‘Misschien is dit een leuk thema voor het weekmenu,’ schreef Anouk: ‘Wat was jouw lievelingseten in je kindertijd wat je nu ook nog graag eet?’ Dus bij deze. In dit weekmenu zeven gerechten ‘van vroeger’!
Maandag: Kiptortilla’s
Anouk schreef vervolgens dat dat voor haar absoluut deze kiptortilla’s zijn. ‘300%!’ schreef ze er zelfs bij. Het recept van haar moeder vind je hieronder op een foto van een oud tijdschriftartikel (ze dacht dat het blad Groter Groeien was).
Dinsdag: Blote billetjes in het gras
Er komen veel stamppotten voorbij waaraan nostalgische gevoelens kleven: stamppot raapstelen, zuurkoolstamppot, andijviestamppot, boerenkoolstamppot, of hete bliksem. Maar deze suggestie van Anke spant wat mij betreft de kroon: Blote billetjes in het gras! Wat dat is zie je hier.
Woensdag: Pilav
Kirsten, Mirjam en Machteld aten vroeger het liefst pilav! Check hier het recept.
Donderdag: Hartige preitaart
Ilse’s favoriet was vroeger een hartige preitaart. Misschien maakt ze hem tegenwoordig wel zelf met dit recept van Uit Pauline’s keuken.
Vrijdag: Surinaamse pindasoep
Op vrijdag de Surinaamse pindasoep van Jorrie. Dat ziet er lekker uit!
Zaterdag: Macaroni met ham en kaas
Maaike en Ingelise denken met liefde terug aan de ouderwetse macaroni van vroeger. Met ham en kaas natuurlijk. Als dat geen klassieker is!
Zondag: Kaasfondue
Ingeborg dacht bij deze vraag terug aan de kassfondue van thuis. En kaasfondue op het menu is altijd een goed idee! Bij deze dus.
- Benieuwd naar de vorige weekmenu’s of specials? Je vindt ze hier!
- Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
- Wil je ook zo’n nieuw Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier kopen. Nu in een blok van 50 stuks, mét afscheurbaar boodschappenlijstje (én op de achterkant vind je trouwens de kanskaarten!).

Geen reacties