Lees

De nieuwste trends in kinderondergoed voor moderne ouders

Als ouder wil je natuurlijk het beste voor je kind, ook als het gaat om ondergoed. Comfort, pasvorm en stijl zijn belangrijke factoren. Voor je kind stel je dezelfde eisen als voor jezelf, maar daarbij moet het ondergoed ook nog eens heel leuk zijn. Gelukkig zijn er volop trendy en kwalitatieve opties beschikbaar. In deze blogpost zetten we de nieuwste ontwikkelingen en must-haves op het gebied van kinderondergoed voor je op een rij.

Duurzame en natuurlijke materialen

Een belangrijke trend is de focus op duurzaamheid en natuurlijke stoffen. Steeds meer merken kiezen voor organisch katoen, bamboe of zelfs gerecycled materiaal voor kinderondergoed. Bamboe is antibacterieel, ventilerend en vocht absorberend. De opkomst van bamboe in textiel zie je ook terug in de Muchachomalo onderbroek. Dit merk – vrij vertaald ‘stoute jongen’ – heeft erg fijne boxers die heerlijk aansluiten. En dat in mooie kleuren en unieke prints. Het meest gebruikte materiaal is echter nog altijd katoen, stretch katoen wel te verstaan. Het is een sterk, soepel en ademend materiaal dat gemakkelijk gewassen kan worden en snel droogt.

Hip design en vrolijke prints

De standaard, witte onderbroek is een beetje van het toneel verdwenen. Tegenwoordig zie je leuke kleurtjes en vrolijke prints. En terecht, want – zoals we al zeiden – kinderondergoed moet natuurlijk ook gewoon leuk zijn. Het mag tegenwoordig gezien worden! Ouders gaan voor hippe designs en speelse, kleurrijke prints. Van grappige personages en dieren tot stoere patronen en retro designs, er is voor elk wat wils. Merken als Vingino, Ten Cate en Calvin Klein spelen goed in op deze trend met hun eigentijdse collecties. Ook leuke teksten en grappige statements op ondergoed doen het goed. En hetzelfde geldt voor het logo. Merken als Calvin Klein, PUMA en Björn Borg spelen daar vooral goed op in. Met leuk ondergoed waar jouw kind trots op is, vergroot je ook zijn of haar zelfvertrouwen

Slimme functionele snufjes

Fabrikanten van kinderondergoed denken goed na over functionaliteit en innoveren volop. Zo bestaan er boxershorts met een speciale 3D-pasvorm die goed aansluit en niet gaat irriteren, of met een vervangbaar kruis voor de kindjes die nog niet helemaal zindelijk zijn. Ook zijn speciale sport onderbroeken voor kinderen met ventilerende mesh zones. Het zijn allemaal slim bedachte features, maar volgens ons heb je dat helemaal niet nodig. Als je gewoon kiest voor ondergoed van natuurlijk materiaal met een goede pasvorm, zit je kind altijd goed. Letterlijk!

Comfortabele en inclusieve pasvorm

Comfort is key, zeker bij ondergoed voor kinderen. Fabrikanten besteden veel aandacht aan het perfectioneren van de pasvorm. Zo zijn er speciale pasvormen voor kinderen met een gevoelige huid of eczeem, met extra zachte naden bijvoorbeeld. Of onderbroeken met een hogere tailleband die niet knelt. Bij de kleine maatjes is het natuurlijk belangrijk dat het ondergoed nauw sluit, maar het mag ook weer niet te strak zitten. Virgino heeft bijvoorbeeld heel comfortabele boxers voor kleine maatjes, vanaf maat 98. Voor meisjes zijn er sets met een witte, roze en donkerblauwe boxer en voor jongens zijn er prachtige witte boxers met een pijpje, die als een tweede huid over de billetjes van je kleine man zitten. 

Naarmate kinderen ouder worden en richting de puberteit gaan, veranderen de lichaamsvormen en heeft ondergoed ook andere een pasvorm en maat. En daar is tegenwoordig gelukkig veel meer aandacht voor. Zo zie je voor meisjes meer tops die ontluikende borsten ondersteunen en voor jongens wordt bij het hemd het armsgat groter en in de boxer zal er meer ruimte zijn voor het geslachtsdeel. Kortom, ondergoed groeit eigenlijk mee. Maar de rode draad tijdens de hele ontwikkeling is dat zowel boxer als hemd of top lekker moeten zitten en je kind niet moet beperken in bewegingsvrijheid. 

Abonnementsservice of een set voor de hele week

Ouders zijn druk en willen gemak. Daar spelen verschillende merken slim op in met handige abonnementsservices voor kinderondergoed. Daarbij ontvang je periodiek een box met ondergoed op maat van je kind, aan huis geleverd. Maar je kunt natuurlijk ook een of meerdere sets halen voor de hele week, dan ben je ook klaar. Zelf denken we dat dit eigenlijk praktischer is, want je weet nooit hoe snel je kind groeit. 

Zoals je ziet zijn er volop spannende ontwikkelingen gaande op het gebied van kinderondergoed. Natuurlijk wil je dat jouw kind trendy kleding en ondergoed draagt en daarom kies je alleen het allerbeste. Voor moderne ouders is er meer keuze dan ooit om je kind in stijl en comfort te kleden, van top tot teen. We hopen dat deze trends je inspireren bij het kiezen van het perfecte ondergoed voor jouw kleine of grote spruit.

Heb jij al een favoriet merk of ga je naar aanleiding van deze blog andere opties proberen? Laat het ons weten in de comments!

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter