Lees, relatie

Bonus

Toen ik jou ontmoette was dat het verkeerde moment en de verkeerde tijd, dachten we allebei. We waren beiden druk bezig ons leven weer terug op de rit te krijgen en het nieuwe format van onze levens in een plan van aanpak te schrijven. En eigenlijk stond mijn hoofd nog niet zo in de mannenmodus.

Als je achtentwintig bent, twee prachtige kinderen op de wereld hebt gezet, werk, een vrolijk ingericht rijtjeshuis en een prima rijdende zwarte Suzuki Swift hebt, en je gezin in je eentje draaiend en gelukkig houdt, mag je best tevreden zijn. Om die reden geef ik mezelf regelmatig een applausje. En misschien is dat ook wel de reden dat ik over het algemeen best een relaxed gevoel heb.

‘Je bent zo relaxed.’ Ik hoor het ongeveer dagelijks van anderen. Misschien zit het in mijn aard, misschien komt het door mijn rugzak met daarin mijn levenslessen en misschien ook wel een beetje door mijn werk. Dingen brengen mij niet zo snel van mijn stuk, ik ben niet snel onder de indruk en kijk vrijwel nergens verbaasd van op. Elk mens begint bij mij op plus 10. Kachels maak je met mij niet snel aan. Tenzij het voor marshmallows is, dan wil ik nog wel een vuurtje aanmaken.

Tijdens mijn vrijgezellenbestaan nam ik diezelfde relaxte houding aan. Waarom ik dat deed, realiseer ik me nu pas. Ik heb alles wat ik wens. Alles wat daar nog bij komt, is bonus. Extra leuk. Extra fijn en extra mooi. Maar ook zonder dát ben ik 100% gelukkig. En met dát misschien wel 110%.

Toen jij kwam zat ik dus niet echt op je te wachten. Maar je was er, je bleef en ik wilde ook helemaal niet dat je nog ooit zou gaan.

Als ik bij jou ben voel ik die 110% van mijn tenen tot mijn neus. Maar als ik niet bij jou kan zijn, voel ik nog altijd die 100%. En hoe fijn is dat.

Door jou leer ik dat ik heel erg gelukkig ben. Compleet ben met mijn kindjes. Tevreden met mezelf, mijn mooie eigenschappen en zelfs tevreden met mijn mankementen. Door jou kan ik nu zeggen, ik heb het best wel goed gedaan en mijn eigen balkje helemaal zelf gevuld tot 100%. Maar door jou weet ik nu ook dat er nog een tweede balkje bestaat, mijn bonusbalkje. En daar in dat balkje staat jouw naam. En ik ben heel blij dat ik door jou dát balkje heb ontdekt en dat ik hem samen met jou mag vullen.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter