adem, Zwanger

Relax Mama Zwanger!

Whoop whoop! Ik had het jullie nog niet verteld, maar Moniek Bouwmeester en ik hebben de afgelopen maanden hard gewerkt aan iets nieuws: de Relax Mama Zwangerschapskalender. Een kalendertje voor iedereen die tijdens haar zwangerschap wel eens een hart onder de riem kan gebruiken. En deze week is hij naar de drukker gegaan! 

Zwanger zijn: het is natuurlijk een mirakel en een feest, maar man, wat kan het soms ook een drama zijn. Zelf had ik nogal een haat-liefdeverhouding met mijn beide zwangerschappen. Ik vond het fantastisch om de eerste ‘plopjes’ te voelen. Het is vet bijzonder je te realiseren dat er een ander levend wezen in je groeit. Maar phoe, wat komt er veel op je af. Op Jou af. Alles wat er gebeurt, gebeurt met jou. Jij bent degene wiens lichaam rare dingen gaat doen. Jij bent degene wiens hormonen alle kanten op schieten en jij bent ook degene die dat wijntje moet laten staan, juist op het moment dat je het ’t hardst nodig hebt. Kortom: zwanger zijn is een wonder, maar het geeft ook een hoop gedonder.

Schermafbeelding 2017-01-20 om 11.04.16

Daarom maakte ik deze kalender voor alle zwangeren onder ons. Om de zwangerschap te vieren, maar ook om te laten weten dat het niet erg is als je niet 24/7 met een zwangerschapsgloed en gelukzalige glimlach rondloopt. En dat je niet de enige bent die in paniek schiet als je even niets voelt, die baalt van opgezwollen voeten of die de nieuwe versie van zichzelf niet altijd herkent. Hoe fijn zou het zijn als je wel 42 weken blijft lachen? Dat wil ik graag bereiken met deze kalender. Waarin je niet leest wanneer je kind zo groot is als een sinaasappel, maar die je wel elke week een hart onder de riem steekt.

Schermafbeelding 2017-01-20 om 11.02.34

De kalender staat vol met spreuken en plaatjes zoals je ze gewend bent van de club en van mijn andere boeken. Ik zou nu het liefst alles al willen laten zien, maar ik houd het bij dit inkijkje voor vandaag….  (er volgt later vast meer).

Schermafbeelding 2017-01-20 om 11.03.00

De Relax Mama Zwangerschapskalender ligt nu bij de drukker en is verkrijgbaar vanaf half april voor €14,99. Je kunt hem wel hier alvast online bestellen!

PS. Wat deze kalender nog extra leuk maakt, is dat vaste Relax Mama-illustrator Moniek Bouwmeester tijdens het illustreren van deze kalender zelf zwanger is van haar eerste kindje. Het is niet alleen een feest dat de kalender nu af is, maar ook een feest dat Moniek nu met een gerust hart met verlof kan! Speciaal voor Moniek het plaatje hieronder 🙂

Schermafbeelding 2017-01-20 om 11.03.29
Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter