Relax

Leukste minidisco playlist, door meester Jesper!

“Stel, je zou een playlist moeten maken voor een minidisco. Welke liedje moet daar dan in ieder geval op om jouw kinderen de dansvloer op te krijgen?” Dat vroeg ik jullie laatst op Facebook. Ik kreeg meer dan 900 reacties en vervolgens de vraag of die playlist er ook echt zou komen. En ja! Hier is hij. Ik maakte hem niet zelf, hij werd gemaakt door playlist-goeroe Jesper Hesseling, oftewel: Meester Jesper!

Jesper Hesseling is leerkracht van groep 7 en 8 in Winssen en vader van twee meiden (Mijs van 5 jaar en Nim van 3 maanden). In 2013 maakte hij de afspeellijst Monthley Hits aan. In eerste instantie voor zichzelf en vrienden, maar al snel merkte hij dat ook totaal vreemden en buitenlanders de lijst bleken te volgen. Inmiddels heeft zijn lijst bijna 70.000 volgers en is hij een bekende in de muziekindustrie. Ook leuk voor zijn leerlingen, want die mochten onlangs een dag in een muziekstudio plaatjes draaien met Sunnery James en Ryan Marciano.

Toeval bestaat niet

En laat ik Jesper nou precies voor het eerst ontmoeten in de week dat ik aan het nadenken was over die minidisco playlist van ons! Jesper gaf een gastcollege op de opleiding waar mijn man Henno ook werkt en daar troffen we elkaar. Één en één was twee: nadat ik hem vertelde over de Club van Relaxte Moeders en jullie enthousiasme voor een minidisco playlist ging hij aan de slag. En hier is ie dan! Ik ben er heel blij mee. En ook belangrijk: Teun van zes vindt hem te gek en volgens mij kan zijn grote zus van 12 hem ook nog wel waarderen. Wij hebben hem in ieder geval al een paar keer op repeat gehad. Een ideale lijst voor een potje dansen voor of na het avondeten en ook een ideale lijst voor tijdens korte of langere autoritjes.

Meer lezen over Jesper? In de NRC stond laatst dit leuke artikel over hem. Je kunt Jesper ook volgen op zijn Facebookpagina Meester Jesper. Zijn spotify-account vind je hier en onlangs was hij ook op het Jeugdjournaal. Zie het filmpje hieronder!

 

 

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter