Deze week maakte Marloes voor ons het weekmenu. Marloes is 43 jaar en woont samen met Jesse van 14 en twee konijnen. Haar vriend Daan woont met zijn kinderen om de hoek en ze eten regelmatig met elkaar. Marloes: “Op dit moment is koken door omstandigheden een grote opgave voor mij dus dit doen we vaak samen.” En juist nu dingen soms wat lastig zijn maakt Marloes dit weekmenu voor de club. Hoe lief is dat! Het is haar menu van afgelopen week. Wat het menu in ieder geval duidelijk maakt is dat Marloes (en haar zoon) graag kip eten ;). Marloes’ haar grootste hobby is “plakken”. Wat ze daarmee bedoelt kun je zien op haar Instagram-account: @scrap_loes.
Maandag: pasta uit de oven met kip en broccoli
Vorige week maandag hebben Daan en ik samen in de keuken gestaan om het avondeten klaar te maken. De kinderen aten niet mee, dus maakten we iets wat we zelf lekker vinden. Het recept vind je hier.
Het was echt verrukkelijk: pasta met broccoli en kip uit de oven. Niet te ingewikkeld, en genoeg voor vier porties!
Dinsdag: witlof, aardappel en kaasschnitzel
Op dinsdag moet er gesport worden en eet iedereen in zijn/haar eigen huis. Dinsdag werd er bij ons thuis ouderwets een avg’tje gegeten: Witlof! Snijden, koken (niet te slappig) en daarna een heel klein drupje maïzena met melk erdoor. Aardappeltjes koken of bakken, en vandaag eten we een vleesvervanger, namelijk de kaasschnitzel van Vivera. Aan tafel!!
Woensdag: TikTok-ei met casinobrood
Woensdag kookte Jesse en aten we met zijn tweetjes. Hij is ondertussen oud genoeg om dat aan te pakken en zoekt van tevoren uit wat er nodig is, ik doe de boodschappen en hij (of wij samen) maken dan het gerecht. Dat was vandaag zijn geliefde TikTok-ei.
Drie eieren klutsen, klein beetje melk erdoorheen, alles in de pan, en direct twee casino-boterhammen erin leggen en die dan meteen ook omdraaien. Dan wachten tot alles gestold is, beetje peper en zout erover en omdraaien maar! Dan de kaas erop en dichtvouwen als een envelopje. Aan beide kanten lekker bruin bakken, doormidden snijden als een tosti, eventueel een sausje erbij, en eet smakelijk! Dit gerecht vult echt enorm, maar kan ook als lunch gegeten worden.
Donderdag: wraps met crispy kip en salade
Donderdag wil Jesse weer koken! Het worden wraps met een lekkere salade. Wraps in de pan en de airfryer aan voor de krokante kip (wij gebruiken deze).
Als de wraps en de kipstukjes klaar zijn dan de wrap op het bord, beetje crème fraîche erop smeren, plakje kaas als je wilt, twee kipstukjes en daarna lekker vullen met veel sla(melange), paprika, komkommerreepjes, wortelreepjes, pijnboompitjes, beetje slasaus en wat verse kruiden zoals peterselie. Heerlijk! Daarnaast maken we van de overgebleven verse ingrediënten nog een lekkere frisse salade die dan ook schoon op gaat.
Vrijdag: Pizza maken met kant-en-klaar deeg
Vrijdag moet er weer gesport worden en ik moet naar een vergadering. We bakken vandaag pizza met het kant-en-klaar pizzadeeg van Tante Fanny. Alles erop wat je lekker vindt en lekker eten met elkaar.
Zaterdag: Kipvleugeltjes, soep en ‘lekker bordje’
Op zaterdag eten we met zijn allen bij Daan. Overdag gaan we langs de poelier op de markt en halen tv-sticks: Kipvleugeltjes met kipkruiden. Ook halen we twee grote Turkse broden, verse soep bij de AH, Lidl of Dirk, olijfjes, brie, zeezoutboter, smeerkaas, verse tzatziki, maar ook snacktomaatjes, paprika’s, komkommertjes en genoeg vers fruit. De kippenvleugeltjes gaan op de bakplaat in de oven voor een minuut of 50 en tussendoor even omdraaien. Alle andere dingen gezellig op tafel en we zitten zo gezellig ruim een uur te tafelen met zijn allen. De pubers van ons zijn gek op de verse snackjes en die gaan er dan ook in rap tempo doorheen!
Zondag: Gepofte zoete aardappel met kip en groente
Op zondag gebruik ik dit recept van Project Gezond, mijn all-time favoriet, gepofte zoete aardappel met kip, groenten en een sausje van Griekse yoghurt. Om je vingers bij af te likken!
- Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hier!
- Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs van die week . Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
Geen reacties