Kook

Relax Mama-weekmenu 89: herfstmenu!

Ik zit dit weekmenu te typen terwijl ik uitkijk over de Griekse zee. Even schakelen dat het bij aankomst thuis zondag slechts 12 graden is. Daarom ben ik op zoek gegaan naar een herfstig weekmenu. Ik denk dat dat best goed gelukt is.

Dank trouwens voor alle enthousiaste reacties op het fijne weekmenu van Susan van vorige week. De winnaar van het boek Wat lunchen we vandaag? is Vincianne geworden.

Maandag: Jachtschotel en bloemkool

Ik open de week met een stevige pot. De jachtschotel uit het leuke kookboek Power to the Pieper. Ik maakte het al in weekmenu 42, daar vind je ook het recept. Wij aten er destijds bloemkool bij en dat was lekker!

Dinsdag: champignonrisotto – vega

Na het vlees van maandag, ga ik dinsdag voor een vegetarische risotto met champignons. Ik volg voor deze nooit echt een recept, maar wat ik doe lijkt best op dit recept van Pauline (die overigens vorige week moeder is geworden, hiep hiep hoeraaaaa!). In het kader van de herfstgroente maak ik hier misschien een bietensalade bij. Dat is een hele simpele die ik vaker maak als bijgerecht: stukjes (koude) gekookte biet, gesnipperd uitje, balsamicoazijn, olijfolie, peper en zout en wat verse bascilicum. Voor de bietjes gebruik ik voorgekookte bietjes in een vacuüm pakje die je bij de verse groente vindt.

Woensdag: Pasta met kip uit de oven

Mijn vriendin Puk appte me vorige week dit recept: ‘Mocht je nog een keer een recept nodig hebben,’ schreef ze, ‘deze vind ik heel lekker.’ Het is een recept met kipfilet en onder andere crème fraiche en zongedroogde tomaatjes. Je eet het met pasta. Ik ga hem proberen Puk, hij lijkt mij ook lekker. Je vindt het recept hier.

Donderdag: Pompoensoep – vega

Pompoen: op en top herfst! Ik heb al een tijd geen pompoensoep gemaakt. Eigenlijk omdat mijn kinderen het minder lekker vinden dan ik zou verwachten. Ik doe gewoon weer een poging. Misschien dat ze het inmiddels wel lusten (je weet maar nooit). Deze lijkt me lekker.

En omdat ik zelf altijd nogal op zie tegen pompoen snijden, ga ik dit keer te rade bij dit artikel met ‘Tips en trucs voor pompoen snijden’ op de site van Elle Eten (wat mijn nichtje Marijn schreef die daar nu stage loopt #trotsetante).

Bij de pompoensoep eten we Turks brood en ‘lekker bordje’ (oftewel allerhande rauwkost, stukje brie, worst, kruidenboter, olijven etc).

Vrijdag: Gamba’s, ovenfrietjes, broccoli

We eindigen de week zomers met gamba’s. Kunnen Keet en ik alvast in de mood komen van volgende week. Ik durf het haast niet te zeggen, maar ik ga weer een week op pad. Zaterdag stap ik met Keet op het vliegtuig naar San Diego, omdat zij daar haar eerste Amerikaanse wedstrijd heeft. Een week Amerika met zijn tweetjes en een heleboel vriendinnen van haar uit de hele wereld.

Maar nog even over het eten: de gamba’s wok ik met flink wat knoflook. We eten er ovenfrietjes bij en gekookte broccoli. En appelmoes 😉

Dat was het weer voor deze week!

  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
  • Wil je ook zo’n Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier downloaden.
  • Benieuwd naar de vorige 88 weekmenu’s? Je vindt ze hier!

RelaxMama_3D

Relax Mama in de Keuken

Vorig jaar verscheen mijn boek Relax Mama in de keuken. Een boek met 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen, en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes, inclusief de kanskaarten van dit blog. Het boek is nu verkrijgbaar bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels. Het kost €16,99.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter