Het is weer gelukt! Ik heb zitten puzzelen en puzzelen, maar ben weer een keer onder de €30,00 euro gebleven met mijn weekmenu, namelijk: €28,36! Ik kwam er niet uit met een visgerecht (ook omdat ik niet twee keer pasta wilde eten), dus het is drie keer vlees en twee keer vegetarisch geworden. Onderaan dit blog vind je het boodschappenlijstje voor deze weekboodschappen (met de prijzen).
Maandag: Andijviestamppot met chorizo en tomaatjes
We beginnen zoals vertrouwd, de week met aardappels. En dan is het vaak stamppot bij ons. Vandaag andijviestamppot met chorizo en cherrytomaatjes. Terwijl de aardappels koken snij ik de chorizoworst in stukjes en bak ik ze eventjes krokant. De cherrytomaatjes door de helft of in vieren snijden en als de aardappels klaar zijn de andijvie erdoor stampen en daarna de chorizo en de tomaatjes erdoor.
Als het geen budgetweek zou zijn, dan zou ik hem denk ik nog oppimpen met (geiten)kaas en/of met walnoten.
Ik heb een pot appelmoes gekocht, omdat mijn kinderen dat overal lekker bij vinden, dus ook bij deze en bij de gebakken aardappels van woensdag.
Dinsdag: pasta met spinaziesaus, champignons en spekjes
Bij ons in huis is alles met spinazie populair. Deze week is het spinaziepasta. Ik gebruik deze ingrediënten:
– pasta naar keuze
– diepvriesspinazie a la crème
– spekreepjes
– ui gesnipperd
– knoflook fijngesneden
– champignons in plakjes
– parmezaanse kaas
– peper en zout
Ik maak hem als volgt:
Haal de spinazie alvast van te voren uit de vriezer en laat het ontdooien in een bak (als dat lukt, zo niet dan ontdooi je het gewoon tijdens het bakken). Bak de ui, knoflook, champignons en spekreepjes. Maak op smaak met zout en peper en als de champignons en spekjes mooi bruin van kleur zijn doe je de (ontdooide) spinazie erbij en warm je dat door. Wij eten het met tricolore pasta (want die vindt Teun zo leuk) en met vers geraspte Parmezaanse kaas (die je ook voor de risotto van donderdag kunt gebruiken).
Woensdag: gebakken aardappeltjes, broccoli, gekruide kipdrumsticks en appelmoes
Op woensdag gebruiken we de rest van de zak aardappels die ik voor maandag kocht. Geen culinair hoogstandje vandaag, wel populair bij mijn kinderen: gebakken aardappels, broccoli, kip en appelmoes.
Donderdag: bietjesrisotto met geitenkaas
Op donderdag bietjesrisotto. Ik gebruik dit recept van de site OhmyFoodness.nl. In het kader van het budget skip ik de witte wijn. Alleen met bouillon wordt hij vast bijna zo lekker.
Vrijdag: pannenkoeken met pompoensoep
Pannenkoeken hebben we al veel te lang niet gegeten. Dus die past mooi op dit menu. Wij gebruiken de pannenkoekenmix voor eierpannenkoeken (ja ik weet dat je het ook zelf kunt maken). Ik ga er een pompoensoep bij maken. Met een flespompoen. Maar je kunt er ook pompoen uit het diepvriesvak voor gebruiken. Ook heel handig, en nóg sneller. Ik laat me inspireren door dit recept van Pauline, maar gebruik de kruiden die ik in huis heb.
Wil je vanaf nu nooit meer een weekmenu missen? Sinds kort mail ik ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle artikelen die de week ervoor op de Club van Relaxte Moeders zijn verschenen. Als je dat handig vindt, vul dan onderstaande formulier even in!
2 Reacties
Mag ik vragen, waar haal jij aardappelen voor €1,00?
Dat is een foutje :(( Het moet €1,99 zijn. Een zak aardappels van 1,5 kilo via Picnic. Dat is voor ons precies genoeg voor twee keer. Het is natuurlijk op zich voordeliger om een grotere zak te kopen. Maar dat is weer niet handig voor deze weekmenu-berekening 😉