Kook

Relax Mama-weekmenu 54: snelle gerechten

Er komt een drukke week aan met veel afspraken. Goeie week dus om weer eens op zoek te gaan naar snelle gerechten. Ik heb vier maaltijden gevonden die in 20 minuten zijn te maken. De vrijdag skip ik, want dan gaan Henno en ik uit eten met vrienden die overkomen uit Londen. Voor de kinderen is het dan pizza-time!

Maandag: vegetarisch bami goreng

Vandaag eten we bami. Meestal maak ik dat met een zakje bami-kruiden, maar op het foodblog UitPaulinesKeuken zag ik dat zij de kruiden zelf mixt. En volgens mij heb ik de kruiden die zij gebruikt ook allemaal in huis. Ik denk dus dat ik haar recept ga volgen. Ik hou de bami net als Pauline vegetarisch. Ik bak er eitjes bij (of een omelet) en maak er satésaus bij. Extra groente: komkommer.

Dinsdag: Fish & Chips met spitskoolsla

In mijn zoektocht naar snelle gerechten kwam ik op deze maaltijd van de Allerhande uit. Afgelopen zomer was de coleslaw mijn nieuwe favoriet bij de barbecue. Sindsdien heb ik dat niet meer veel gegeten, dus ik vind het voor deze week wel weer eens een goed plan. Het snelle van deze maaltijd zit hem natuurlijk in alle voorgesneden spullen. Daar maak ik voor deze dag even flink gebruik van. Ik doe er wel wat extra groente bij, omdat ik mijn kinderen denk ik niet echt blij maak met deze sla. Maar met worteltjes uit een pot waarschijnlijk wel… (tja, smaken verschillen…).

pasta zalmWoensdag: Pasta met gerookte zalm en doperwtjes & citroen

Op woensdag eten we op tijd, want dat zijn de uitreikingen van de Utrechtse Sportprijzen. Keet is niet genomineerd, maar wel uitgenodigd. Haar skatepark zou wel eens in de prijzen kunnen vallen. Voor woensdag daarom een heel snel, lekker én makkelijk recept uit Relax Mama in de Keuken dat ik al eerder in het weekmenu gaf. Je vindt het recept hier.

Donderdag: Oosterse boontjes met gehaktboontjes

Voor het laatste snelle gerecht pak ik weer eens het boek ‘Wat eten we vandaag?‘ van Susan Aretz a.k.a Smulpaapje erbij. En daar vond ik deze. Lijkt me lekker. Je vindt het recept ook hier op haar site. Als je hem écht snel wilt kunnen klaarmaken dan koop je de champignons gewoon gesneden en de boontjes al gedopt. Dan is het echt in een handomdraai klaar. (By the way: vorige week maakte ik de Thaise gehaktballetjes van Susan en die waren echt magisch! Dikke vette aanrader dus. Niet perse snel).

Vrijdag: uit eten en pizza’s!

Henno en ik gaan uit eten met vrienden uit Londen die we al jaren niet hebben gezien. We hebben ze ooit op een lange reis door Azië ontmoet, in het tijdperk ‘before kids.’ Keet en Teun eten wel thuis. Ik heb beloofd dat ik pizza’s voor ze bestel.

  • Wil je ook zo’n Relax Mama-weekmenu-formuliertje op je koelkast? Die kun je hier downloaden.
  • Benieuwd naar de vorige 53 weekmenu’s? Je vindt ze hier!

RelaxMama_3D

Relax Mama in de Keuken

Vorig jaar verscheen mijn boek Relax Mama in de keuken. Een boek met 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes, inclusief de kanskaarten van dit blog. Het boek is verkrijgbaar bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels. Het kost €16,99.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter