Kook

Relax Mama Classics

Het stond bij ons al vast dat er rodekool op het menu zou komen. En dat bracht me op het idee om een weekmenu te maken met klassiekers. Het kan ook zijn dat mijn blog met filmklassiekers me op dit thema bracht. Maar hoe dan ook: deze week een menu met een nostalgisch tintje. Welk gerecht brengt jou terug naar je jeugd?

Maandag: rodekool met appeltjes en hachee

Bij ons gaat mijn man Henno komende week voor zijn nieuwe project Henno’s afhaal verse rodekool en hachee maken. Als je het jezelf makkelijker wilt maken: ik moet eerlijk zeggen dat ik rodekool uit een pot eigenlijk ook altijd heel lekker vind. Voor de hachee kun je dit basisrecept van leukerecepten.nl gebruiken.

Dinsdag: ouderwetse macaroni

Als ik terug denk aan vroeger, dan denk ik terug aan het enige pasta-recept dat wij aten: ouderwetse macaroni. Mijn moeder maakt die nog wel eens voor Teun en die vindt het nog steeds superlekker. Vroeger gooiden we er zo’n klein zakje macaroni-kruiden doorheen. Nu zou ik hem als volgt maken:

Fruit een zak voorgesneden Italiaanse groentes en rul het gehakt er doorheen. Maak op smaak en peper en zout en Italiaanse kruiden en doe er een flinke scheut passata doorheen. Laat dat een kwartiertje opstaan. Kook ondertussen de elleboogjes. Gooi alles door elkaar als alles gaar is. Serveer het met een flinke hand geraspte jonge kaas. Ik at er vroeger appelmoes bij 😉

Woensdag: (vega) erwtensoep

Eigenlijk wilde ik hier weer onze tomatensoep opzetten, maar goed, die kennen jullie inmiddels wel ;). Daarom een andere klassieker: erwtensoep. In mijn boek Relax Mama in de Keuken stond een vegetarische versie van deze soep. Die vind je ook hier.

Donderdag: lekkerbekje

Wij aten niet veel vis vroeger in huis, maar als we het aten, dan was het iets als een lekkerbekje van de visboer. Zo ook bij Sabine van één van mijn lievelingssites OhMyFoodness. Zij schreef voor haar site een recept voor homemade lekkerbekjes uit en maakte er een video van. Zie hieronder. Of zie haar uitgeschreven recept hier. Wij eten er aardappeltjes en broccoli bij.

Vrijdag: Kaasfondue

Kaasfondue was vroeger een feestje bij ons thuis. Het recept uit mijn kookboek Relax Mama in de keuken vind je dit recept.

  • Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hier
  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
  • Wil je ook zo’n Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier downloaden.
  • Heb je de Club van relaxte Moeders-keukenschorten al gezien? Die zijn nú te koop in de spiksplinternieuwe Shop van Relaxte Moeders!
Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter