Kook

Relax Mama back-to-school-menu

Terwijl de laatste tropische weken van de schoolvakantie zijn aangebroken, is voor regio Noord de vakantie na dit weekend ten einde. Net als vorig jaar stelde Fleur van Go-Kids, samen met haar collega’s, voor om een back-to-school weekmenu voor ons te maken.

Go-Kids is een platform waar je tips voor gezinsuitjes en activiteiten met je kinderen (tot en met 12 jaar) in jouw omgeving kan vinden. Via hun website en sociale media kun je, in 26 regio’s in Nederland, kinderactiviteiten, familie-uitjes, kinderfeestjes, clubs en opgroei-adresjes vinden. Fleur trommelde de moeders en kinderen achter de andere 26 Go-Kids regio’s op en samen kwamen ze op onderstaand weekmenu uit.

Maandag: Pasta Geitenkaas door Go-Kids Limburg

Vanuit Mirel van Go-Kids Limburg kreeg ik deze pasta Geitenkaas: “Ons hele gezin smult van deze pasta met geitenkaas en het is nog snel in elkaar te flansen ook. Een ideaal recept voor in de zomer dus!” Je vindt het recept hier.

Dinsdag: Visschotel met aardappels door Go-Kids Twente

Noortje van Go-Kids Twente gaat voor deze visovenschotel die mij echt heel lekker lijkt.

Dit heb je nodig:

  • pangasius filet ( ik neem altijd een zak uit het vriesvak. Meestal gebruik ik 3 filets en de rest gaat in de vriezer)
  • pakje gerookte zalm (200 gram)
  • bos bosuitjes
  • peterselie
  • bieslook
  • aardappelschijfjes
  • flesje kookroom
  • zakje geraspte kaas

En zo maak je het: Vet een ovenschaal in. Leg onderin de in stukken gesneden Pangasius filet. Daarbovenop de plakken gerookte zalm. Snipper de bosuitjes fijn en strooi deze eroverheen. Hak wat peterselie fijn en bieslook en strooi dat er ook overheen.  Bak de aardappelschijfjes aan en leg ze dan bij in de ovenschaal. Voordat het in de oven gaat giet je er een flesje kookroom over en bestrooi je het met een zakje geraspte kaas. Zet de ovenschaal zo’n 30 minuten in de oven op 180 graden. Lekker met boontjes of sla! 

Woensdag: Pastasalade gerookte kip met meloen door Go-Kids Drenthe

Hanneke van Go-Kids Drenthe: “Dit recept is superleuk om samen met je kind(eren) te maken. Zomers, makkelijk en heel erg lekker.”

Ingrediënten:

  • 1 zak gesneden ijsbergsla
  • pasta (penne)
  • 1 zoete paprika in plakjes (dit zijn leuke bloemvormpjes)
  • 1 komkommer in blokjes
  • 1 tomaat in blokjes
  • 1 gele paprika in blokjes
  • wortel in blokjes
  • 1 gerookte kipfilet in blokjes
  • witte kaas blokjes
  • pijnboompitjes
  • meloen in partjes
  • stokbrood
  • kruidenkaas

En zo maak je het: Kook de pasta in een grote pan water en laat het daarna even in koud water staan zodat de gekookte pasta afkoelt. Doe de gesneden groenten en de gerookte kipfilet met de koude pasta in een grote schaal. Doe de partjes meloen in een ander schaaltje (eventueel kun je hier ham bij doen) en serveer er stokbrood met kruidenkaas bij. Eet smakelijk!

Lusten je kinderen niet alles? Dan kun je er ook voor kiezen om de ingrediënten apart op tafel te zetten in kleine bakjes. Zo kan iedereen zelf kiezen, dat is ook feestelijk voor de kinderen!

Donderdag: Broodje hamburger door Go-Kids Eindhoven

Bij Fleur thuis zijn deze burgers favoriet. Ze zien er superlekker uit en zijn net weer even anders dan hoe wij meestal hamburgers maken.

Vrijdag: Gezonde(re) wrap pizza door Go-Kids Veluwe

Lisanne van Go-Kids Veluwe: “Deze pizza heeft in plaats van een deegbodem een wrapbodem. Super makkelijk te maken en vol met heerlijke smaken.”

Dit heb je nodig:

  • Wraps
  • Tomatenpuree
  • Olijven, in stukjes
  • Strooikaas
  • Tomaatjes in stukjes
  • Serrano ham
  • Rucola
  • Parmigiano Reggiano (blok)
  • Eventueel wat oregano
  • Eventueel pesto

Verwarm de oven voor op 180 graden. Smeer de wraps royaal in met tomatenpuree en strooi daar royaal de strooikaas overheen. Verspreid de tomaatjes, olijven en over de wrap en kruid met wat oregano en peper. Schuif de wraps in de warme oven voor ongeveer 7 minuutjes. In ieder geval tot de kaas is gesmolten.
Kaas gesmolten? Haal dan de pizza’s uit de oven en scheur de serranoham ham in verschillende stukjes en drapeer deze over je pizza. Verdeel dan wat rucola en geschaafde Parmigiano Reggiano erover. Eventueel kun je nog wat pesto toevoegen.

  • Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hier
  • Wil je ook zo’n Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier downloaden.
  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Er is nu een zomerstop, maar vanaf september verstuur ik weer ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter