Kook

Pitabroodjes met bloemkool

In het kader van de meivakantie, aankomende moederdag en gewoon omdat het kán, deel ik deze week gewoon nog een recept uit Relax Mama in de keuken. Dit recept is dat Hanneke, moeder van Rebecca en Rachel, mij toestuurde voor het boek. Ik had zelf nooit bedacht om bloemkool met pitabroodjes te eten, maar de kinderen van Hanneke vinden dit superlekker. ‘Hummus zelf maken is niet veel werk,’ zegt Hanneke, ‘maar je kunt natuurlijk ook een bakje kant-en-klare hummus uit de supermarkt gebruiken.’

Voor 4 personen heb je nodig:

– 1 middelgrote bloemkool, in kleine roosjes
– 1/2 tl (gerookte) paprikapoeder
– olijfolie, om te besprenkelen
– 6-8 (meergranen) pitabroodjes

Voor de hummus:
– 1 blik kikkererwten (400 g), afgespoeld en uitgelekt
– 2 el tahinpasta (sesamzaadpasta)
– Evt. 1 teen knoflook
– 75 ml olijfolie
– Sap en geraspte schil van een half citroen
– 1/2 tl (gerookte) paprikapoeder

Voor de komkommersalsa:
– 1/2 komkommer met schil, in blokjes
– 1 rode paprika, in blokjes
– 2-3 bosuitjes, in dunne ringetjes
– Een handvol muntblaadjes, fijngesneden
– citroensap, naar smaak

1.Verwarm de oven voor op 225 graden. Spreid de bloemkoolroosjes uit de bodem van een braadslee of bakblik. Strooi er zout en paprikapoeder over en sprenkel er wat olijfolie over. Hussel goed en rooster de bloemkool in de oven in ca. 20 minuten gaar en hier en daar bruin; schep tussentijds een keer om.

2.Maak intussen de hummus door alle ingrediënten in een keukenmachine tot een gladde pasta te pureren. Breng op smaak met zout en peper. Schep in een schaaltje en besprenkel met wat olijfolie en extra paprikapoeder. Meng in een schaaltje alle ingrediënten voor de salsa door elkaar. Breng op smaak met citroensap, zout en peper.

3. Neem de bloemkool uit de oven en verwarm de pita-broodjes. Snijd de pitabroodjes doormidden, duw ze open en beleg ze aan tafel met hummus, bloemkool en salsa.

Begin april verschijnt de remake van het boek Relax Mama in de keuken (pocketeditie). Het is een boek met 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen, en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes. Het boek zal verkrijgbaar zijn bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels. Het gaat €9,99 kosten.

Wil je nooit meer een bericht missen van de Club van Relaxte Moeders? We versturen ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs en spreuken die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, abonneer je dan nu gratis via onderstaande formuliertje!

Ja, ik wil de nieuwsbrief van de Club van Relaxte Moeders graag ontvangen!

* indicates required




Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

2 Reacties

  • Reageer Relax Mama-weekmenu 116: maak-je-kinderen-blij-meivakantie-menu - Club van relaxte moeders 26 april 2018 at 10:59

    […] En gewoon omdat het kan, deel ik deze week ook weer eens een nieuw recept uit het meest moedervriendelijke (dus kindvriendelijke) kookboek dat er is: Relax Mama in de keuken. Dit recept is van Hanneke, moeder van Rebecca en Rachel: pitabroodjes met bloemkool. Ik had het zelf niet verzonnen, maar dat is dus lekker! Je vindt het recept hier. […]

  • Reageer Relax mama -laat dat die lente maar komen - weekmenu - Club van relaxte moeders 19 februari 2021 at 14:07

    […] Ik was dit (vega) gerecht zelf al weer een beetje vergeten, maar hij kwam onlangs op Instagram bij iemand voorbij die er weer heel enthousiast over was. Een mooi begin van de voorjaarsvakantie lijkt me. Je vindt het recept van deze pitabroodjes met bloemkool hier. […]

  • Laat je reactie achter