Kook

Relax Mama Weekmenu 129: Kiki’s warm weer menu

Voor alle vroege vakantiegangers (zoals ik) valt het toch wel even tegen: thuis weer aan de slag, met die hitte, terwijl iedereen nog op het strand ligt. Dus een makkelijk weekmenu, snel klaar en toch lekker!

Maandag: Gazpacho

Dit kun je op veel verschillende manieren maken. De basis is komkommer, tomaat, olijfolie en azijn. Wij houden veel van knoflook maar als er een kleintje mee-eet kun je die natuurlijk achterwege laten.  Lekker koud, voor hete dagen! En je kunt eindeloos variëren. Dit is er eentje, en ik ga komende week deze eens proberen, met gegrilde paprika’s.

Dinsdag: Bonensalade

Niet alleen bevatten bonen heel veel voedingsstoffen, ook hoef je er geen fornuis voor aan te steken. Lekker in de ochtend maken, zodat de smaken goed mengen.

Ik koos zelf overigens voor dit recept en voegde daar komkommer, tomaat en maïs (lekker zoet voor kinderen) aan toe. De tabasco is groen en daarmee de milde variant. Wat overblijft gaat morgen mee als lunch.

Woensdag: Warme Soep

Een van onze favorieten die elke maand wel gemaakt wordt is zoete aardappelsoep. Fruit een uitje met een paar teentjes knoflook (naar wens). Voeg twee lepels gember toe en dan 500gram zoete aardappelen (gesneden in grove stukken). Daarna doe je er een liter bouillon bij, laat je 15 minuten koken. Pureren en dan nog een blik kokosmelk toevoegen en de sap van twee limoenen. De combinatie van zoete aardappels en limoen is heel bijzonder. Voor de liefhebber gooien we er nog wat koriander over!

Donderdag: Flammkuchen

Niets lekkerder dan ‘s avonds bij de borrel een flinke flammkuchen. Licht genoeg bij deze warmte en zwaar genoeg om erna niet meer te hoeven eten. En kinderen zijn er dol op, want ze mogen zelf beleggen! Zorg wel dat je het deeg vast ‘s ochtends hebt gemaakt, want dat is het meeste werk. In plaats van de pizza-tomatensaus gebruik je creme fraiche en met een beetje fantasie varieer je met kazen, spekjes, uitjes en champignons. Keuze genoeg, maar dit is de basis. Omnomnom.

Vrijdag: Salade

Ik ben dol op Donna Hay. Haar recepten bevatten weinig ingewikkelde ingrediënten en zijn echt in een handomdraai gemaakt. Zo is er een toetje van slagroom gemengd met hazelnootpasta (en likeur voor de ouders ;-)), of deze salade: leg in de oven (200 graden, 20-30 min, afhankelijk hoe stevig je ze lekker vindt) wat krieltjes om te garen. Kook vooraf sperzieboontjes en laat die in de koelkast afkoelen. Voeg in een saladekom feta kaas, rauwe ham, de (koud geworden!) boontjes, de lauwwarme krieltjes en een slasoort waar je van houdt en je hebt een heerlijke zomerse salade.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

1 Reactie

  • Reageer Liselot 3 augustus 2018 at 15:27

    Wat leuk en lekker dat je mijn recept hebt gemaakt! Overigens zit er in het originele recept ook komkommer hoor 🙂 Maar je overige toevoegingen klinken heerlijk!

  • Laat je reactie achter