Leer

Online lezing: Groeps- en sociale druk bij pubers

De puberteit is een roerige tijd. Jezelf leren kennen, je staande houden en je plek vinden tussen leeftijdsgenoten én omgaan met alle verwachtingen van ouders, anderen en sociale media. Het lijkt alsof de jongeren van nu meer druk voelen dan wij dat vroeger deden, en dat valt niet altijd mee. Wat maakt dat tieners zo gevoelig zijn voor groepsdruk en hoe leer je je kind hiermee omgaan?

In het webinar Groeps- en sociale druk bij pubers bespreken opvoedkundige Tischa Neve en ik deze roerige fase. Hoe kun je je kinderen (en jezelf) hier op een relaxte manier doorheen loodsen?

Voor ouders van kinderen tussen de 10 en 18 jaar

Een hele uitdaging

Ze rollen met hun ogen, sluiten zichzelf op op hun kamer, mokken, vinden het irritant dat je ademhaalt en negeren wat je zegt. Hoe kun je ze dan toch helpen in allerlei ingewikkelde sociale processen? En hoe zorg jij er als ouder voor dat je de sociale druk voor je kind niet te hoog maakt?

  • Hoe laat je je puber los zonder grip te verliezen?
  • Hoe deal je met de veranderende houding van je kind naar jou?
  • Wat maakt dat pubers zo vatbaar zijn voor groepsdruk en hoe help je je puber zich staande te houden (ook al zit hij niet te wachten op jouw hulp)
  • Hoe ga je om met roken, drank en drugs?
  • Hoe houd je zicht op wat er online gebeurt?
  • Wat kun je zelf doen om de sociale druk hanteerbaar te houden?

Voor ouders van kinderen van 10 tot 18 jaar oud

Tijdens het webinar luister en kijk je niet alleen naar de tips en verhalen van Tischa en Elsbeth, we hebben poll’s onder alle deelnemers, je kunt vragen stellen via de chat en op elkaar reageren via de chat. Hoe fijn en steunend dat voor ouders is in deze tijd werd heel duidelijk tijdens onze vorige webinars. Anderhalf uur in de sfeer die je kent van de Club van Relaxte Moeders en van de lezingen van Tischa: open en eerlijk en heerlijk praktisch en met een lach. En heel misschien met een zucht van verlichting. Want… you’re not alone out there!

O, en na afloop krijg je een hand-out met de belangrijkste punten die aan bod zijn gekomen. Die kun je als reminder op de koelkast hangen zeg maar 😉

Zin om mee te doen?

Heb jij een (aanstaande) puber thuis en heb je wel behoefte aan tips op dit vlak? Meld je dan snel aan voor dit webinar bomvol inspiratie! Hij is gericht op ouders met kinderen in tussen de 10 en 18 jaar oud. Deze aflevering van de webinarserie is maandag 5 juli van 20.30 tot 22.00 uur. Doe je mee? Je kunt aan deze aflevering deelnemen voor €7,50. Opgeven kan via deze link.

Kun je 5 juli niet? Geen probleem, dan kun je het webinar achteraf terugkijken!

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

1 Reactie

  • Reageer Charina 5 juli 2021 at 21:10

    Hoe kun je het webinar terug kijken?

  • Laat je reactie achter