Kook

Relax Mama-weekmenu 116: maak-je-kinderen-blij-meivakantie-menu

Ik ga komende week (net als de vorige twee jaar in de meivakantie) op wintersport! We vertrekken dit weekend naar Tigne met Family Jam. Bij mij komt er waarschijnlijk niet veel van dit weekmenu, maar voor jullie ben ik in wat kindvriendelijke kookboeken gaan struinen, om zo tot een vrolijk meivakantie-weekmenu te komen waarmee je je kinderen blij maakt.

Maandag: Gezonde Mac ’n Cheese met pompoen

Dit recept komt uit het boek: Chickslovefood – Het kidsproof kookboek
Nina van Chickslovefood: “Iets wat echt bijna alle kinderen lusten: pasta met kaas. Hoe ideaal zou het zijn als daar ook een gezonde variant van zou bestaan? Nou, bij deze!”

Als je het jezelf makkelijk wilt maken kun je in plaats van verse pompoen ook pompoenblokjes uit het vriesvak gebruiken. Ik heb het recept dus uit het kookboek, maar zag dat het ook hier op de site van ChicksLoveFood staat. Het recept op de site is voor 2 porties. Ik haal voor 4 personen boodschappen dus zet het dubbele op mijn lijstje.

Dinsdag: Wraps met vissticks, of iets anders met vissticks 😉

Niets zo kindvriendelijk als vissticks. Wij eten ze meestal bij spinazie, maar ik ontdekte dit jaar dat je er best wel eens wat anders mee kunt. In een wrap stoppen bijvoorbeeld. zoals je hier ziet op de site van Ashley Willems. Maar je kunt in de meivakantie natuurlijk ook een visstickskasteel bouwen, een jengatoren ermee maken of een pokébowl ervan maken. Zie mijn blog hierover hier.

Woensdag: Vegatarische chili

Een ander kindgericht kookboek dat ik in de kast heb staan is het boek: 1, 2, 3, 4 koken met plezier! Dat boek bracht me op het idee van de chili voor deze week. Er staat een vegetarische variant in. Zo maken zij hem.

Voor 6 personen heb je nodig:
– 130 g bulgur
– 2 el olijfolie
– 1 ui, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 tl gemalen komijn
– 1 tl chilipoeder
– 1/2 tl kaneelpoeder
– 800 g tomatenblokjes uit blik
– 750 ml groentebouillon
– 440 g rode kidneybonen uit blik, gewassen en uitgelekt
– 325 g mais uit blik, gewassen en uitgelekt
– 2 el tomatenpuree
– Yoghurt, om erbij te serveren

1. Doe de bulgur in een vuurvaste kom en schenk er 250 ml heet water bij. Laat staat tot gebruik

2. Verhit de olie in een grote pan en fruit hierin de ui ongeveer 10 minuten op matig vuur, onder af en toe roeren, tot hij zacht en goudbruin is. Voeg de knoflook, komijn, het chilipoeder, en de kaneel toe en roerbak 1 minuut.

3. Voeg de bulgur en alle overgebleven ingrediënten behalve de yoghurt toe en roer goed. Draai het vuur laag en laat de chili nog een halfuur opstaan. Serveer met een schep yoghurt.

Donderdag: Pitabroodjes met bloemkool

En gewoon omdat het kan, deel ik deze week ook weer eens een nieuw recept uit het meest moedervriendelijke (dus kindvriendelijke) kookboek dat er is: Relax Mama in de keuken. Dit recept is van Hanneke, moeder van Rebecca en Rachel: pitabroodjes met bloemkool. Ik had het zelf niet verzonnen, maar dat is dus lekker! Je vindt het recept hier.

Vrijdag: Hotdogbuffet

Voor de vrijdag een goede gerecht voor de vrijdagmiddagborrel uit het Chickslovefood – Kidsproof kookboek. Hierin vond ik dit recept van het Hotdogbuffet. Wat een goed idee!

Zet op op tafel:
– Genoeg (Vega)hotdogs of knakworsten
– Genoeg broodjes (zodat iedereen meerdere broodjes kan eten)

Sausjes:
– Een pot mayonaise
– Een fles ketchup
– Een pot mosterd
– Een kommetje met een lekker yoghurt sausje:
200 ml Griekse yoghurt gemend met 1 hand fijngesneden munt, 1 hand fijngesneden bladpeterselie, 2 teentjes knoflook, een snuf zout, een snuf peper en een scheutje olijfolie

Lekker erbij of erop:
– De hotdog-klassieker, zuurkool!
– Gesneden ijsbergsla
– Gehalveerde cherry tomaatjes
– Rauwe paprikareepjes
– Komkommerschijfjes
– Avocadoreepjes
– Gebakken uitjes, gewoon uit een potje
– Gekaramalliseerde uienringen:
snijd de uien in ringen, bak ze vervolgens 20 min zachtjes in een scheut olie
– Sticky bacon:
repen bacon die je per zes uitbakt in een droge koekenpan en steeds de laatste 30 seconden overgiet met 1 eetlepel honing

Extra leuk voor de kids:
– Gepofte rijstkorrels
– Maïskorrels
– Rozijntjes

Parents only:
– Jalapeñopepers in ringen (uit potje)
– Hot saus:
200 g Griekse yoghurt gemengd met 1 eetlepel Harissa en 1 teentje knoflook

Dat was mijn voorstel voor deze week. Benieuwd wat ik in Tigne er zelf van ga eten. Die hotdogs zijn in ieder geval in dat appartement ook best een goed idee. Ik wens jullie een fijne en lekker week toe!

  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
  • Wil je ook zo’n Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier downloaden.
  • Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hier!

RelaxMama_3D

Relax Mama in de Keuken

Vorig jaar verscheen mijn boek Relax Mama in de keuken. Een boek met 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen, en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes. Het boek is verkrijgbaar bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels. Het kost €16,99.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter