Kook

TARTE TATIN VAN PRUIMEN van Jamie Olover

Ik zag deze week in de supermarkt heel veel pruimen liggen en nog in de aanbieding ook. Mooi moment dus om dit recept uit Jamies 5 ingrediënten – Snel & simpel koken uit te proberen!

VOOR 6 PERSONEN – BEREIDINGSTIJD 24 MINUTEN

600 g rijpe, verschillend gekleurde pruimen

1 tl kaneel

120 ml ahornsiroop

320 g roomboterbladerdeeg

6 grote bollen vanilleroomijs

Verwarm de oven voor tot 220 °C (gasovenstand 7) en zet een ovenbestendige koekenpan met antiaanbaklaag (26 cm doorsnede) op matig vuur. Snijd de pruimen doormidden, verwijder de pitten, leg de vruchten met 30 ml water in de pan en kook ze 1 minuut. Strooi uit de hoogte de helft van de kaneel erop en sprenkel de ahornsiroop erover. Leg het vel bladerdeeg over de pruimen heen, druk het deeg rondom met een houten lepel in de rand en snijd de overhangende randjes af om zo nodig kleine gaatje mee op te vullen.

Bak de taart 16 minuten onder in de oven, of tot hij goudbruin en opgeblazen is. Trek een paar ovenhandschoenen aan en stort de taart heel voorzichtig in een vloeiende beweging op een groot bord. Schep mooie ronde bollen ijs op de taart, strooi uit de hoogte de rest van de kaneel erover en besprenkel hem vlak voor het serveren met een klein beetje extra vergine olijfolie.

Calorieën

392 kcal

Vet

18,7 g

Verz.vet

11,8 g

Eitwit

4,8 g

Koolhydr.

52,3 g

Suiker

32,8 g

Zout

0,3 g

Vezels

1,2 g

Recept: © Jamie Oliver Enterprises Limites 2017

Foto: © David Loftus, 2017

Dit recept komt uit het boek: 5 ingrediënten – Snel & simpel koken. Snel & simpel koken kost €29,99 en je kunt het hier al bestellen.

5 ingrediënten – Snel & simpel koken door Jamie Oliver is gepubliceerd door Kosmos Uitgevers. Recepten © Jamie Oliver Enterprises Limited, Fotografie © Jamie Oliver Enterprises Limited 2017, door David Loftus

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

1 Reactie

  • Reageer Relax Mama-weekmenu ft Jamie Oliver 2 – Club van relaxte moeders 15 september 2017 at 15:27

    […] & simpel al het recept van de chocolademousse. Deze week als extraatje de Tarte Tatin van pruimen. Hoe lekker ziet die er uit?! Nu maar hopen dat hij net zo smaakt […]

  • Laat je reactie achter