Kook

Sticky Lamskoteletten van Jamie Oliver

Omdat het nieuwe boek 5 ingrediënten – Snel & simpel koken van Jamie Oliver deze week verscheen, mag ik een paar recepten uit het boek met jullie delen. Alhoewel je bij mij in de buurt bij alle Turkse slagers heel goed lamsvlees kan halen, heb ik geloof ik nog nooit lamsvlees op het weekmenu heb gezet. Goed moment om daar verandering in te brengen. Henno en ik probeerde dit gerecht al even uit en het smaakte super. 

Wat tips van te voren om relaxt te blijven tijdens het koken (dat ging bij ons even mis…): Gebruik een ruime pan, pers de sinaasappels van te voren en maak de worteltjes ook van te voren schoon. Daarna is het een eitje!

VOOR 2 PERSONEN – BEREIDINGSTIJD MAAR 15 MINUTEN

6 enkele lamskoteletten (600 g in totaal)

200 g verschillend gekleurde babywortels

8 tenen knoflook

3 sinaasappels

½ bos verse tijm (15 g)

Kerf de vetrandjes van de koteletten in, wrijf ze in met zeezout en zwarte peper en leg ze netjes, als een rack, op elkaar. Zet ze rechtop, op de vetlaag in een grote, ondiepe braadpan op matig hoog vuur, en laat de vetrandjes 5 minuten uitbakken en krokant worden.

Maak de worteltjes schoon (snijd grotere exemplaren doormidden), leg ze in de pan, doe de ongepelde tenen knoflook erbij en schep regelmatig om.

Leg de koteletten voorzichtig op hun zijkant en bak ze 2 minuten aan elke kant, of tot ze goudbruin maar vanbinnen nog mooi roze zijn. Schil intussen met een dunschiller reepjes schil van 1 sinaasappel, strooi ze met de takjes tijm in de pan en hussel de boel 30 seconden om de smaken los te laten komen.

Schep de koteletten op een bord. Pers het sap van 3 sinaasappels in de pan, laat het inkoken tot een kleverige saus, schep vlug de koteletten erin om en verdeel alles over de borden.

 

Calorieën

571kcal

Vet

36,2g

vers.vet

14,7g

Wit

26,5g

Koolhyd.

36,7g

Suiker

32,1g

Zout

0,8g

 

Vezels

8,5g

 

 

Recept: © Jamie Oliver Enterprises Limites 2017

Foto: © David Loftus, 2017

Dit recept komt uit het boek: 5 ingrediënten – Snel & simpel koken. Snel & simpel koken kost €29,99 en je kunt het hier al bestellen.

5 ingrediënten – Snel & simpel koken door Jamie Oliver is gepubliceerd door Kosmos Uitgevers. Recepten © Jamie Oliver Enterprises Limited, Fotografie © Jamie Oliver Enterprises Limited 2017, door David Loftus

 

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

1 Reactie

  • Reageer Relax Mama-weekmenu 83 – ft Jamie Oliver! – Club van relaxte moeders 8 september 2017 at 10:00

    […] Voor maandag zet ik de lamskoteletten uit het boek 5 ingrediënten – Snel & simpel koken op het menu. Geen ingewikkeld recept, maar lees het wel eerst even helemaal door voordat je er aan begint. En pers de sinaasappelsap die je er op het laatst bij moet doen van te voren al even uit (gratis tip ;). Je vindt het recept hier. […]

  • Laat je reactie achter