Kook

Relax Mama-weekmenu 77

Dit weekmenu bestaat uit Lisa’s succesrecepten. Recepten waarmee zij haar kinderen heel blij maakt. Ze gaan dit jaar niet op vakantie, en daarom neemt ze met deze vrolijke zomerse recepten de vakantie in huis. Eet smakelijk! 

Maandag: Gele rijst met chorizo

Wat heb je nodig?

Verwijder het vel van de chorizo en snijd de worst in blokjes. Snipper de uien. Verhit de olie in een hapjespan en bak de worst met de ui tot deze glazig is. Schep de rijst erdoor en bak 1 min. mee. Voeg het water toe, verkruimel het bouillontablet erboven en breng aan de kook. Draai het vuur laag en kook de rijst 10 min. met de deksel op de pan. Snijd ondertussen de tomaten in blokjes. Schep de tomaat en bevroren erwten door de rijst en kook nog 5 min. De rijst moet alle bouillon hebben opgenomen. Breng op smaak met peper en eventueel zout.Zet het vuur uit en laat de rijst een paar min. afgedekt staan. Snijd ondertussen de peterselie fijn. Bestrooi het rijstmengsel met de peterselie.

Dinsdag: Zomerstamppotje

Dit gerecht maak ik best vaak. Hoe je ‘m maakt, kun je hier lezen.

Wat heb je nodig?

 

 

 

Woensdag: Zoete aardappelfriet met zalm uit de oven

Wat heb je nodig?

  • 1 zak zoete aardappelfriet (koelvers)
  • 4 stukken verse zalm
  • 2 citroenen
  • 1 tros trostomaatjes
  • Peper
  • Zout
  • Olijfolie
  • Veldsla
  • Fetakaas
  • 1 komkommer

Verwarm de oven voor, zoals op de verpakking van de zoete aardappelfriet. Leg de aardappelfriet op een bakplaat, bedekt met bakpapier. Besprenkel de friet met olijfolie en grof zeezout. Vet de ovenschaal in met een scheutje olijfolie of kokosolie. Leg hierin de stukken zalm, met de huid naar boven. Leg bij de zalm de trostomaatjes en de in vieren gesneden citroen. Bestrooi de zalmstukken met peper en zout. Zet de bakplaat met de zoete aardappelfriet onderaan in de oven. Zet het rooster met daarop de ovenschaal met zalm, daarboven. Oventijd; 20 minuten. Maak ondertussen een frisse salade met veldsla, fetakaas, komkommer en een dressing van citroensap, en olijfolie.

Donderdag: Tortilla met gerookte kip & avocado

Vandaag maak ik een lekkere tortilla wrap. Het leuke daarvan is dat je er precies in kunt stoppen wat jij lekker vindt. Ik maak graag deze variant.

Wat heb je nodig?

  • 4 tortilla wraps
  • 1 avocado
  • 10 cherrytomaatjes
  • 3 eetlepels roomkaas
  • 2 flinke handjes rucola
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 150 gram gerookte kip
  • 1 limoen

Vrijdag: Lauwwarme fusilli met van alles

Wat heb je nodig?

  • Fusilli pasta
  • 250 gram cherrytomaten
  • 80 gram pijnboompitten
  • 1 cervelaatworst
  • 1 zak rucola
  • 1 pot feta blokjes (gebruik een halve pot voor dit recept)
  • 1 komkommer

Kook de fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel deze onder koud water af, en laat afkoelen. Verwijder het vel van de cervelaatworst, en snijdt deze in blokjes. Bak deze krokant in de pan. Rooster in een droge pan de pijnboompitjes. Meng in een kom de rucola, fetakaasblokjes, cherrytomaten in partjes, en komkommer in blokjes. Voeg hierbij de blokjes gebakken cervelaatworst, geroosterde pijnboompitjes en de lauwwarme fusilli toe.

Tip: neem de fetablokjes van Apetina, deze zitten in een glazen pot met gekruide olie. Schep een beetje van deze olie bij de salade, en je hebt geen dressing meer nodig!

 

 

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter