Kook

Relax Mama-weekmenu 30

koken-op-een-vuurtje-multicol_coverDe vakantie is bij ons afgelopen en het wordt bijna de hele week tropisch warm. Goeie timing ;). In ieder geval niet echt weer om lang in de keuken te staan. Ik zat echt tegen dit weekmenu aan te hikken, tot ik dacht aan het bbq-boek van Madame Charlotte. Zij is kok, kookboekenschrijfster en moeder van twee dochters en ik interviewde haar ook voor mijn eigen kookboek. Haar boek ‘Koken op een vuurtje‘ hielp mij bij het maken van dit weekmenu.

Maandag ga ik uiteten met vriendin en mede-auteur Miloe, en eten Henno en de kinderen iets uit de vriezer. Relaxt dagje dus 😉

Dinsdag: Bbq met sateetjes, satésaus, stokbrood, coleslaw

Dinsdag barst het mooie weer los (27 graden!). Ik ga voor een barbecue met kipsaté met saus, brood en coleslaw (zonder bbq of tuin natuurlijk ook prima te maken en op te eten in een park). Ik volg voor de marinade het recept van de sateetjes a la mama van Charlotte (zie de foto). Ik maak er coleslaw bij. Dat is echt mijn bbq-ontdekking van dit jaar. In het boek van Charlotte staat een recept voor coleslaw met appel. Het lijkt wel een beetje op dit recept, behalve dan dat zij (en ik ook) yoghurt gebruikt in plaats van melk en karnemelk. Helemaal relaxt als je voorgesneden groente gebruikt.

Schermafbeelding 2016-08-21 om 14.17.00

Woensdag: Fusion pasta salade

fusionDit is een recept uit mijn oude gele kook-multomap. Een gerecht dat ik alleen in de zomer maak. Ik beschrijf hier het recept zoals ik dat voor Henno en mij maak (dat iets uitgebreider is dan het origineel uit de map), voor de kinderen maak ik een wat mildere variant.

Wat gaat er in?

  • één pakje surimi (krabsticks)
  • limoen (rasp van de schil en sap)
  • rode peper fijn gesneden (zonder de pitjes)
  • rucola
  • cherry tomaatjes, gehalveerd
  • koriander fijngesneden
  • gekookte en afgekoelde spaghetti

Hoe maak je het?

  • Snijd de krab in stukjes of reepjes
  • Besprenkel de krab met scheut olijfolie
  • Rasp de limoenschil erover en besprenkel wat van de sap erover
  • Voeg de spaghetti, tomaatjes, koriander, rucola (naar smaak) toe en meng alles goed door elkaar.
  • Indien nodig nog wat olie, peper en zout toevoegen.
Donderdag: The Hague Pro Freestyle

Donderdag rijdt Keet een internationale skateboardwedstrijd in hartje Den Haag, op het Plein bij het Pro freestylen event, waar voor de gelegenheid een professioneel park is opgezet. De meiden rijden tussen 18.00 en 21.00 uur, dus eten doen we ergens op het Plein. Mocht je toevallig in de buurt zijn…. kom je ook even kijken?

Vrijdag: Bbq met grote garnalen en griekse salade, ovenfrietjes, gepofte (zoete aardappels)

Vrijdag is het nog steeds mooi weer. Bbq nummero twee dus. Want wij hebben dit jaar echt veel te weinig gebarbecued. Ook hier liet ik me inspireren door Charlottes boek. (Dit alles kan natuurlijk ook heel snel in de keuken gemaakt worden.) Het worden grote garnalen met knoflook op de barbecue. Een Griekse salade erbij. Misschien ook wat tzatziki. Ovenfrietjes voor de kinderen erbij en deze gepofte zoete aardappel uit Charlottes boek lijkt me ook super lekker!Schermafbeelding 2016-08-21 om 14.53.49

 

Fijne week allemaal lieve mensen!

  • Wil je ook zo’n Relax Mama-weekmenu-formuliertje op je koelkast? Die kun je hier downloaden.
  • Benieuwd naar de vorige 29 weekmenu’s? Je vindt ze hier!

RelaxMama_3D

Relax Mama in de Keuken

Dit voorjaar verscheen mijn boek Relax Mama in de keuken. Een boek met 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen (waaronder Charlotte)  en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes, inclusief de kanskaarten van dit blog. Het boek is nu verkrijgbaar bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels. Het kost €16,99.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

1 Reactie

  • Reageer Relax Mama-weekmenu 31 – Club van relaxte moeders 28 augustus 2016 at 16:22

    […] bij, gegrilde plakken courgette en wat rauwkost. En stokbrood. Overigens doet dit me denken aan de sateetjes van afgelopen weekmenu. Die waren echt heul lekker geworden. Ook echt een goeie als je wilt gaan barbecuen deze […]

  • Laat je reactie achter