Kook

Relax Mama weekmenu 130: onze campingfavorieten!

Wij hebben er nu vier weken campervakantie op zitten. Op het moment dat ik dit schrijf zijn we in Vigo (Spanje) voor een skateboardwedstrijd van Keet. Vorig jaar zaten we daar op de camping, dit jaar superluxe aan het festivalterrein in een prachtig hotel. Even bijtanken vier dagen en daarna weer vrolijk verder met de camper. Het weekmenu dat ik nu schrijf is het menu met onze campingfavorieten. Dit zijn de dingen die wij vooral de afgelopen vier weken aten.

Op nummer 1: burrito’s met gehakt

Ons favoriete campingmaaltje is wel de burrito. In de meeste supermarkten in Spanje en Frankrijk is tegenwoordig wel een Mexicaans schap. Dus de burrito’s, de Mexicaanse kruiden en de salsa zijn makkelijk te vinden. Verder: gehakt rul bakken met een gesnipperde ui en een klein gesneden paprika. We doen er tomaat op, sla, kaas en we maken er zelf guacamole bij. En zoals je ziet op de foto hieronder is deze hele maaltijd prima op slechts één pit te maken.

Op nummer 2: tomaten-crèmesoep uit pak en lekker bordje

Ik ben nogal van de verse soep maken, maar bij gebrek aan staafmixer (en gemak) greep ik deze vakantie terug naar een oude vriend: de tomaten-crèmesoep. En tja…. dat werd dus gelijk de favoriete soep van mijn kinderen. We eten er ‘lekker bordje’ bij, oftewel stokbrood, brie, olijven, wat worstjes en ham en meloen.

Op nummer 3: champignonrisotto

Ook een ideale campingmaaltijd (ook op één pitje te bereiden namelijk) is voor ons: champignonrisotto. De risottorijst hadden we nog in onze voorraadkast en champignons zijn zelfs in de meeste campingwinkeltjes wel te krijgen. Wij deden er nog spekreepjes doorheen en bij gebrek aan Parmezaanse kaas maakten we hem met geraspte Manchego. Wat verdomd lekker uitpakte 😉

Op nummer 4: aangepaste fusion pastasalade met krabsticks

In het blog met 20 relaxte campingmaaltijden staat deze op nummer 1: de pasta fusion salade met krabsticks (en ja hij stond laatst ook al in mijn warm-weer-weekmenu). Maar toen ik hem vorige week wilde maken, kwam ik er achter dat ik geen rode peper en geen koriander kon krijgen in de Spaanse supermarkt waar wij waren. En zo kwam ik tot deze aangepaste ingredientenlijst:

  • één pakje surimi (krabsticks) die je in dunne reepjes snijdt
  • rode paprika klein gesneden (ipv rode peper)
  • rucola
  • stukjes tomaat (ipv cherry tomaatjes)
  • peterselie fijngesneden (ipv koriander)
  • limoen (rasp van de schil en sap)
  • gekookte en afgekoelde spaghetti
  • olijfolie, peper en zout

Doe alle ingrediënten in een grote kom bij elkaar en je hebt een heerlijke frisse zomerse salade, die je zelfs tijdens het wildkamperen goed kunt maken is gebleken.

Op nummer 5: pasta bolognese campingstyle

Niet bijzonder origineel, maar altijd goed: pasta bolognese. Te maken met de ingrediënten die je voor handen hebt of die je kunt vinden. Verse tomaten, tomaten uit blik of een pot kant en klare bolognesesaus uit de campingwinkel, het maakt niet uit. Koop de groente erbij die je kunt vinden en bak dit (in stukjes) met gehakt en eventueel spekreepjes. Tomaten(saus) erbij en laat alles lekker pruttelen. Pasta naar keuze erbij en iedereen blij.

Verder aten we in de eerste chaotische week nogal veel pizza, eten we hier in Spanje veel calamaris, pimientos de Padron en heel veel patates bravas. Benieuwd wat we volgende week allemaal weer op ons bord toveren!

Meer inspiratie voor op de camping nodig? Misschien zit er hier wat voor je tussen.

  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
  • Wil je ook zo’n Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier downloaden.
  • Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hier!
Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter