Kook

Relax Mama weekmenu 102: succesrecepten

Twee weken geleden vierden we het honderdste Relax Mama-weekmenu en vroeg ik naar jullie succesrecepten. Dank voor de vele antwoorden, heel fijn! De winnaars van het Relax Mama in de Keuken-boek hebben inmiddels bericht van mij gekregen. Hun succesgerechten heb ik deze week in het weekmenu opgenomen!

Maandag: tagliatelle met knoflook-garnalen van Marloes

Marloes: “Met een peuter van 2,5 en een baby van bijna 5 weken, vind ik koken momenteel een nogal stressvolle aangelegenheid (en dan druk ik me nog zwak uit, want ze hebben natuurlijk beide aandacht, liefde en voedsel nodig in die 30 minuten). Daarom is dit gerecht altijd een uitkomst.”

Benodigdheden: tagliatelle, knoflook-garnalen (diepvries), Boursin Cuisine, bosuitjes, cherry-tomaatjes.

Zo maak je het: Bak de knoflookgarnalen in olijfolie. Voeg bosuitjes en gehalveerde cherry-tomaatjes toe en bak even kort mee. Voeg Boursin Cuisine toe en warm goed door. Voeg op het eind nog wat rauwe bosuitjes toe.

Marloes maakt er meestal een simpele rucolasalade bij voor de volwassenen.

Dinsdag: Hete kip van Annelies

Het succesrecept van Annelies is hete kip met basmatirijst.

Dit heb je nodig:

300 gram witte rijst
500 gram kipfilet, in reepjes
100 ml ketjap manis
60 ml ketchup
4 eetlepels pindakaas
2 eetlepels sambal
scheut olijfolie
240 ml water

En zo maak je het: Snijd de kipfilet in reepjes. Verhit een scheut olijfolie in een pan en bak de kipreepjes goudbruin. Voeg vervolgens de ketjap, ketchup en water toe en breng het geheel aan de kook. Draai dan het vuur laag en laat de kip een kwartiertje pruttelen. Roer de pindakaas erdoor tot er een dikke saus ontstaat. Sambal toevoegen naar wens. Rijst koken en voilà :). Wij eten er denk ik sperzieboontjes en komkommer bij.

Woensdag: broccolitaart van Marianne

Marianne gaf aan dat broccolitaart haar succesgerecht is. En dat kwam goed uit, want ik heb nét het recept van mijn favoriete broccolitaart online gezet. Bij ons in het gezin is deze taart ook een ‘winner’, oftewel dit is zo’n gerecht waar ik ons allevier een plezier mee doe. Je vindt mijn recept hier.

Donderdag: Bonenwraps zonder pakjes en zakjes (vega) van Femke

Bij Femke is het favoriete eten: “Bonenburrito’s uit het kookboek van Karin van Luiten! Bomvol groenten, vega, maar leuk verpakt in een wrap met geraspte kaas erover! In één klap genoeg groenten voor een paar dagen 😉,” aldus Femke. Het is een vegetarisch gerecht en ik vond  het recept hier op de site vegatopia.nl.

Vrijdag: Spinaziesoep van Ilse

Ilses succesrecept is “ongetwijfeld spinaziesoep. Makkelijk, snel en de kids scheppen meerdere malen hun kommetje vol!” Ilse maakt de spinaziesoep altijd volgens het recept uit weekmenu 60, het weekmenu voor drukke gezinnen, dat Mariëlle (met de zeven kinderen) destijds voor ons maakte. Je vindt dit weekmenu en het recept voor de soep hier.

Ik hoop dat je wat inspiratie hebt kunnen halen uit dit weekmenu. Fijne en lekkere week weer allemaal!

  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
  • Wil je ook zo’n Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier downloaden.
  • Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hier!

RelaxMama_3D

Relax Mama in de Keuken

Vorig jaar verscheen mijn boek Relax Mama in de keuken. Een boek met 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen, en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes. Het boek is verkrijgbaar bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels. Het kost €16,99.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter