Baby, Lees, Peuter

Principes

Ik hoor het mezelf nog zeggen: “Nee, we zijn niet zo van de potjes. We maken alles vers.” Ik zei dit tegen een vriendin die geen kinderen heeft. Dat is waarschijnlijk ook de reden dat ze me uit liet praten en me niet met een pollepel voor m’n hoofd sloeg. Ik ging het allemaal anders en vooral béter doen.

Mijn kind zal alleen vers bereid voedsel krijgen.
Mijn kind zal geen tv kijken.
Mijn kind zal nooit bij ons in bed slapen.
Mijn kind zal altijd andere mensen begroeten.
Mijn kind zal aan tafel blijven zitten.
Mijn kind zal nooit schreeuwen.
Mijn kind zal altijd met aandacht voorgelezen worden.
Mijn kind zal iedere dag een frisse neus halen in de buitenlucht.
Mijn kind zal even moeten wachten als ik in gesprek ben.
Mijn kind zal elke dag vers fruit krijgen.
Mijn kind zal nooit een speen hebben.

Je mag lachen. Ik was een ontzettend goede moeder voordat ik kinderen kreeg. Ik bied alsnog mijn excuses aan aan alle moeders die ik wel wist te vertellen dat het echt belangrijk is dat je je kind altijd met de fiets brengt, in plaats van met de auto. Of dat het heul belangrijk is dat kinderen tot het einde van de maaltijd aan tafel blijven zitten. Of om altijd met volledige aandacht met je kind bezig te zijn. Hmmm hmmm, ja, ja.

Bij de oudste hield ik de meeste principes nog wel vol. Mijn lief had er met zijn achtergrond als chef-kok een persoonlijke missie van gemaakt om Lieve alleen maar verse groenten te geven. Als ik voorzichtig opperde dat een eenmalig potje echt niet voor direct afstervende smaakpapillen zorgt, kreeg ik de wind van voren. Tot onze tweede kwam, we beiden net van baan gewisseld waren en we ’s avonds om tien uur ons met onze laatste krachten naar ons bed sleepten, in plaats van nog dertig soorten groenten alvast voor te koken. De potjes stonden in rijen van drie in zes verschillende smaken in de kast. Gelukkig eet hij nu mee met de pot. Pizza. Zitten ook heus wel groenten op.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

1 Reactie

  • Reageer Bregje 8 april 2016 at 11:29

    Hahaha heerlijk en ZO herkenbaar! Ik heb geloof ik een paar weken enthousiast wortels staan pureren en toen vond ik het wel mooi geweest. En de rest van het lijstje: ik kan ze allemaal afvinken 😉

  • Laat je reactie achter