Kook

pasta met gerookte zalm en doperwtjes & citroen

Dit recept uit Relax Mama in de Keuken kreeg ik van Marie-France. Haar dochter Livia zou dit gerecht het liefst élke dag eten. Daarom staat het bij hun eens per twee weken op tafel. In 15 minuten klaar (echt!), gezond (echt!) en lekker dus (echt!).

Dit heb je nodig voor 4 personen

– sap en eventueel geraspte schil van een halve citroen
– 125 ml slagroom
– 200 g gerookte zalm
– 350-400 g penne of andere pasta
– 450 g doperwten (diepvries)
– evt. verse dille, fijngeknipt

En zo maak je het
  • Meng in een kommetje citroensap en  citroenrasp door de slagroom.
  • Snijd de zalm in stukjes en zet apart.
  • Kook de pasta in gezouten water volgens de aanwijzing op de verpakking gaar.
  • Voeg 1-2 minuten voor het einde van de kooktijd de doperwten toe.
  • Giet alles af, roer er direct het slagroommengsel en de zalm door en serveer.
  • Garneer eventueel met wat jngeknipte dille en eventueel wat extra citroensap.
  • Voeg naar smaak nog peper en zout toe.

RelaxMama_3D

Dit recept komt uit mijn boek Relax Mama in de keuken. Een boek met 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes, inclusief de kanskaarten van dit blog. Het boek is nu verkrijgbaar bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels. Het kost €16,99.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

1 Reactie

  • Reageer Relax Mama-weekmenu 54: snelle gerechten – Club van relaxte moeders 10 februari 2017 at 16:47

    […] Op woensdag eten we op tijd, want dat zijn de uitreikingen van de Utrechtse Sportprijzen. Keet is niet genomineerd, maar wel uitgenodigd. Haar skatepark zou wel eens in de prijzen kunnen vallen. Voor woensdag daarom een heel snel, lekker én makkelijk recept uit Relax Mama in de Keuken dat ik al eerder in het weekmenu gaf. Je vindt het recept hier. […]

  • Laat je reactie achter