Kook

KIPPASTEI IN DE PAN van Jamie Oliver

Toen ik in mijn interview met hem vroeg naar het lievelingseten van zijn kinderen, noemde hij onder andere ‘pie’. Daarom vond ik het leuk om dit recept op te nemen. Ik zou het woord ‘pie’ eerder vertalen als ‘hartige taart’, maar in zijn boek staat het vertaald als ‘pastei’. Ik heb het recept vorige week al een keer uitgeprobeerd en vond het heel leuk om te maken!

VOOR 4 PERSONEN BEREIDINGSTIJD 30 MINUTEN

2 uien

600 g kippendijen, zonder vel en bot

350 g gemengde paddenstoelen

1 bos verse tijm (30 g)

375 g roomboterbladerdeeg (koud)

Verwarm de oven voor tot 220 °C (gasovenstand 7). Zet een ovenbestendige koekenpan met antiaanbaklaag (30 cm doorsnede) met 1 eetlepel olijfolie op hoog vuur en een iets kleinere koekenpan met antiaanbaklaag op matig vuur.

Pel de uien, snijd ze in grove stukjes en doe ze in de grote pan. Snijd twee derde deel van de kippendijen in grove stukjes en hak de rest fijn. Doe dan alles bij de uien in de pan en bak ze 6 minuten onder regelmatig roeren, tot het mengsel goudbruin is. Doe de paddenstoelen intussen in de droge koekenpan (scheur de grotere exemplaren in stukjes) en rooster ze ongeveer 4 minuten, tot ze heerlijk nootachtig ruiken. Kieper ze bij de kip in de pan en strooi de helft van de geplukte tijmblaadjes erover.

Neem de pan van het vuur, bestrooi de inhoud met een snufje zeezout en zwarte peper en roer er 1 eetlepel rodewijnazijn en 150 ml water door. Rol het bladerdeeg nu heel vlug uit tot een ronde lap met een diameter die 2 cm groter is dan de pan, leg het deeg over de vulling en druk het met een houten lepel tegen de rand van de pan. Snijd het deeg heel licht kruislings in en kwast het in met 1 theelepel olijfolie. Prik de rest van de takjes tijm in het midden van de pastei en zet hem zo 15 minuten in de oven, of tot het deeg goudbruin en prachtig opgeblazen is. Makkie!

Calorieën

683 kcal

Vet

40,7 g

Verz.vet

19,8 g

Eitwit

36,7 g

Koolhydr.

42 g

Suiker

7,2 g

Zout

1,2 g

Vezels

4,3 g

Recept: © Jamie Oliver Enterprises Limites 2017

Foto: © David Loftus, 2017

Dit recept komt uit het boek: 5 ingrediënten – Snel & simpel koken. Snel & simpel koken kost €29,99 en je kunt het hier al bestellen.

5 ingrediënten – Snel & simpel koken door Jamie Oliver is gepubliceerd door Kosmos Uitgevers. Recepten © Jamie Oliver Enterprises Limited, Fotografie © Jamie Oliver Enterprises Limited 2017, door David Loftus

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

1 Reactie

  • Reageer Relax Mama-weekmenu ft Jamie Oliver 2 – Club van relaxte moeders 15 september 2017 at 15:27

    […] kinderen van Jamie Oliver houden ervan. Kortom: het proberen waard. Je vindt het recept van Jamie hier. Ik maak er een groene salade […]

  • Laat je reactie achter