Relax

Het Club van Relaxte Moeders hardloopteam: kom erbij!

Het begon twee jaar geleden met de oproep: ‘loopmaatjes gezocht.’ Ik kondigde hier op de club aan dat ik het hardlopen weer zou gaan oppakken en vroeg om loopmaatjes. Wat er daarna gebeurde kan ik nog steeds niet geloven. Ik richtte het virtuele  ‘Club van Relaxte Moeders-hardloopteam’ op en de aanmeldingen voor deze besloten Facebook-groep beleven binnenkomen.

Nu, twee jaar later, zijn er bijna duizend vrouwen aangesloten bij de besloten groep. Met een deel van deze vrouwen heb ik in 2016 én in 2017 de Marikenloop gelopen. Want dat was het doel destijds: op afstand met elkaar trainen voor de Marikenloop (dat was mijn stok achter de deur).

Of je nu een startende, beginnende, of ervaren loper bent, in deze groep kun je je hart luchten of je motivatie zoeken

Maar de besloten groep is veel meer gebleken dan een middel om naar de Marikenloop toe te werken. Het is een superlieve, motiverende, grappige en gezellige groep geworden waarin we elkaar online schoppen onder de kont geven of veren erin stoppen als je weer en wind hebt getrotseerd voor een loopje. We juichen elkaar online toe als je bent gegaan, of inspireren elkaar als we ontdekken dat het fijn hardloopweer is. We delen ervaringen en tips over trainingsschema’s, over hardloopkleding, schoenen etcetera. Of je nu een startende, of ervaren loper bent, in deze groep kun je je hart luchten, je motivatie zoeken en krijg je altijd een enorm hart onder de riem terug. We hebben snelle lopers, slakken, lange-afstandslopers en lopers die voor de korte stukjes gaan. Wat ik had gehoopt voor de groep gebeurde, maar dan nog veel beter.

Er bleek leven na de Marikenloop te zijn

Alhoewel de besloten FB-groep was opgericht voor de Marikenloop, bleef de groep ook na de Marikenloop actief en een aantal van de dames bleven elkaar gedurende het hele jaar vinden voor verschillende loopjes. Er zijn nieuwe vriendschappen gesloten en enorm veel grenzen verlegd. Mijn loopschema zakte de afgelopen twee jaar na het behalen van die prestatie in mei steeds weer behoorlijk in. Ik blijk die Mariken-loop-stok toch echt wel nodig te hebben. Dan ben ik in ieder geval de eerste vijf maanden van het jaar een beetje in vorm….

Marikenloop: doe je mee?

Kortom: ik pak ook dit jaar traditioneel mijn goede voornemen weer op en schrijf me weer in voor de Marikenloop: een vrouwenloop in Nijmegen van 5 of 7,5 of 10 kilometer. Én ik heb gisteren het halve bloggersteam ook zo ver weten te krijgen zich in te schrijven (sorry-not-sorry). Als je het leuk vindt om met een club andere moeders op zondag 27 mei mee te doen aan de Marikenloop, kom dan bij onze besloten Facebookgroep het Club van Relaxte Moeders-team en lees daar hoe we het verder gaan aanpakken!

PS. Als je wel het lopen wilt oppakken, maar niet aan de Marikenloop wilt meedoen, ook dan kun je je gewoon bij de besloten groep aansluiten voor wat extra motivatie!

Marikenloop 2017: wat was het leuk!!!

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

2 Reacties

  • Reageer Het club van relaxte moeders hardloopshirt! - Club van relaxte moeders 13 april 2018 at 15:20

    […] je nog niet bij ons virtuele hardloopteam, maar begint het door dit shirt wel te kriebelen? Lees hier meer over ons superfijne hardloopteam (voor ieder […]

  • Reageer Jojo-effect - Club van relaxte moeders 22 september 2018 at 21:42

    […] dit blog schreef ik hoe het allemaal begon met deze […]

  • Laat je reactie achter