Kook

Gado gado van Henno mét kindervariant

Dit recept is een specialiteit van mijn man Henno. Dus dat zet ik op het weekmenu als hij het avondeten doet. Ik vind het een toprecept: lekker en gezond en goed op ieder kind af te stemmen (zie onderaan). Het is geen rete-ingewikkeld recept, het vergt wel even wat snijwerk, en een paar pannetjes en een klein beetje concentratie. En dat is precies de reden waarom ik dit gerecht altijd aan Henno overlaat….

Ingrediënten
– Chinese of witte kool of spitskool in repen gesneden
– ¼ blok santen
– 100 gram boontjes
– één winterwortel in stukjes
– taugé
– komkommer
– 4 vastkokende aardappelen in blokjes
– 4 eieren
– eventueel sla als je dat in huis hebt
– satesaus
– djahépoeder

Voor erbij:
– gebakken uitjes en seroendeng
– kroepoek
– rijst (voor de kinderen)

Zo maak je het:
– Wok de kool met santen.
– Kook de blokjes aardappelen, doe na een paar minuten de stukjes wortel erbij en kook de laatste minuten ook de boontjes mee. Doe er wat djahépoeder door als je de groente heb afgegoten.
– Eieren koken en in plakjes snijden.
– Komkommer uithollen, door eerst in de lengte te halveren en met een lepeltje de zaadjes eruit te schrapen. Dan in plakjes zodat je halve maantjes krijgt.
– Satésaus maken, zoals je zelf lekker vindt. Henno gebruik pindakaas, wat santen en sambal erbij.

De kindervariant van onze gado gado.

De kindervariant van onze gado gado.

Je kunt de gado gado lauwwarm of koud eten. Henno maakt onze borden op door alles mooi te stapelen, dan de satésaus erover te gieten en het bord te bestrooien met taugé, gebakken uitjes en seroendeng (zie de foto bovenin). Voor Teun pikken we eruit wat hij lekker vindt en geven we wat rijst erbij. En kroepoek natuurlijk. Zie de andere foto.

Teuns lievelingsrijst

Tip van Henno: hij heeft ontdekt dat Teun enorm van witte rijst houdt, vooral als hij er een snufje komijnpoeder en citroengraspoeder doorheen doet. Dat heet dus nu Teuns rijst.

Eet smakelijk!

RelaxMama_3D

In mijn boek Relax Mama in de keuken staan nog vijf van onze favoriete recepten én zo’n 50 andere succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes, inclusief de kanskaarten van dit blog. Mocht er ooit een vervolg op komen, dan komt dit recept er zeker in! Het boek is verkrijgbaar bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels. Het kost €16,99.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

2 Reacties

  • Reageer Relax mama weekmenu 70 mét boodschappenlijst! – Club van relaxte moeders 9 juni 2017 at 21:55

    […] Deze keer is dat Gado Gado. Ik schreef zijn recept eerder voor jullie uit en je vindt het hier. Er staat ook een kindervariant […]

  • Reageer Relax Mama weekmenu 78: mijn favoriete salades – Club van relaxte moeders 5 september 2017 at 16:12

    […] Nog eentje die Henno meestal maakt: Indonesische gade gado. Omdat deze regelmatig terugkeert in mijn weekmenu’s heb ik het recept dat hij gebruikt voor jullie online gezet. Je vindt het hier. […]

  • Laat je reactie achter