Lees

‘Fietsen is niet echt mijn type’

Hij liet zich eigenlijk het liefst vervoeren. ‘Fietsen is niet echt mijn type,’ zei hij om aan te duiden dat hij het niks vond. Fietsen was stom en boeide hem niet. En dat motiveerde mij ook niet om met hem te oefenen.

Maar afgelopen maandag zouden we met de hele klas ‘een rondje door de wijk’ gaan doen. Ik spoorde hem in het weekend aan om nog wat te oefenen. Ik zocht op Marktplaats of ik misschien een betere fiets voor hem kon vinden. Ik vroeg maandagochtend aan de juf of ze nog hulp nodig had bij de verkeersles. Als er dan toch nog een moeder nodig was, dan maar de moeder van de jongen die het nog niet helemaal onder de knie had.

Dus meld ik me maandag om half twee op het schoolplein. Samen met de klas, de twee andere moeders en de juf vormen we een slinger van fietsen. ‘Ik ga wel achteraan met Teun,’ zeg ik tegen de anderen. We fietsen door de wijk. Over de weg, in plaats van veilig op de stoep. Ik fiets voor het eerst naast hem, in plaats van in een raar drafje ernaast te rennen. Af en toe pak ik even zijn schouder beet. En na een korte stop help ik hem weer op gang.

De klas is soms wel honderd meter voor ons. Soms zien we ze even niet meer omdat ze al een hoek om zijn. Maar het deert hem niet. Hij kletst honderduit over ‘Fright night at Freddy’s’ en we zingen liedjes uit zijn musical.

De jongen die zich het liefst liet vervoeren heeft nu eindelijk de smaak te pakken. ‘Op de fiets kun je ook zingen!’ zegt hij blij tegen de juf, als we als laatste het schoolplein weer opkomen. En ’s middags thuis tegen mij: ‘Zullen we nu elke dag samen gaan fietsen mama?’

Zoveel liefde voor deze jongen die alles op zijn eigen tempo doet. De spreuk ‘gras gaat niet harder groeien als je eraan trekt’ is op zijn lijf geschreven. ♥️

Toen Teun nog een kleuter was schreef ik ook al een keer dit blog over het fietsen. Toen nog met zijwieltjes. Er is vervolgens dus nog drie jaar overheen gegaan voor we zijn waar we nu zijn 😉

Wil je nooit meer een bericht missen van de Club van Relaxte Moeders? We versturen ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs en spreuken die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, abonneer je dan nu gratis via onderstaande formuliertje!
 

Ja, ik wil de nieuwsbrief van de Club van Relaxte Moeders graag ontvangen!

* indicates required
Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter