Kook

Elsbeths magische bananenbrood

Bruine bananen op je fruitschaal. Ooit vond ik ze vervelend, maar tegenwoordig ben ik er blij mee. Ik heb namelijk een nieuwe hobby: bananenbrood maken. De afgelopen maanden heb ik geëxperimenteerd met verschillende recepten en inmiddels heb ik mijn favoriete vaste recept. Eentje die niet alleen door mij en mijn geliefde bijzonder wordt gewaardeerd, maar waar ik ook mijn kantoorgenoten blij mee maak. Tijd om hem te delen dus.

Wat doe ik er door?

– 3 bananen
– 150 gram amandelmeel
– 40 gram kokosrasp
– 3 eieren
– 1,5 theelepel bakpoeder
– 2 eetlepels agavesiroop
– snufje zout
– handje noten naar smaak (walnoten, hazelnoten of pecannoten bijvoorbeeld)
– blauwe bessen (aardbeien erdoor is ook lekker en stukjes gedroogde abrikozen ook).

Verder nodig: een bakblik en bakpapier.

(Je kunt de siroop trouwens ook vervangen voor honing en de kokosrasp weglaten en er wat kaneel in doen. Is ook een lekkere variant)

Hoe maak je het bananenbrood?

Een kind doet de was! Verwarm voordat je begint de oven voor op 170 graden.

Haal dan  de bananen uit hun schil en prakt ze fijn. Doe vervolgens alle ingrediënten erbij en mix het met de hand luchtig door elkaar.

En dan nu een belangrijke tip: Bekleed de bakvorm met een stuk bakpapier, zodat je het bananenbrood er achteraf makkelijk uit kunt halen (en als je dat niet in huis hebt: vet hem dan goed in).

Zet het bakblik met beslag voor 50 a 55 minuten in de oven. Check na 50 minuten of hij al mooi bruin is.

Extra tips!

Toen ik dit bananenbrood op Instagram in mijn story maakte, kreeg ik een paar goeie extra tips:

Tip 1 van Sarah: Schud het brood tussendoor als hij in de oven staat een keer op. Daar wordt hij luchtiger van (aldus de moeder van Sarah).

Tip 2 van Deidre: Maak een prop van je bakpapier en maak hem dan nat en wring het daarna weer een beetje uit. Dan krijg je hem kreukvrij in je bakblik. Het schijnt dat deze tip van Jamie Oliver komt, dus dan moet het haast wel kloppen hè 😉

Wil je nooit meer een bericht missen van de Club van Relaxte Moeders? We versturen ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs en spreuken die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, abonneer je dan nu gratis via onderstaande formuliertje!
 

Ja, ik wil de nieuwsbrief van de Club van Relaxte Moeders graag ontvangen!

* indicates required




Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter