Kook

Curry met bloemkool & kikkererwten

Dit recept stuurde Henny (moeder van Roel en Saskia) in als bijdrage voor het boek Relax Mama in de Keuken. De basis is sowieso handig om in huis te hebben: een blik kokosmelk, tomatenblokjes en kikkererwten. Henny vertelt dat ze verder naar hartenlust varieert op deze curry. Je kunt doperwtjes toevoegen in plaats van spinazie, of het gerecht met pompoen maken in plaats van zoete aardappel.

Voor Teun is dit gerecht echt nog te spannend. Hij kan enorm genieten van wat kale rijst en krijgt er wat groenten los bij, zonder saus.

35-40 min bereidingstijd

Dit heb je nodig voor 4 personen
  • 2 el milde zonnebloemolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook jngehakt
  • 2-3 cm verse gemberwortel, geschild en jngehakt
  • 2-3 flinke tl garam masala (kerriepoeder)
  • 1 flinke zoete aardappel (ca. 400 g) geschild en in kleine blokjes
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
  • 1 blik kikkererwten (400 g)
  • 1 kleine bloemkool in kleine roosjes
  • 1 blik kokosmelk (400 g)
  • een flinke hand spinazie, grof gesneden
Zo maak je het

Verhit de olie in een grote pan en fruit de ui en knoflook op matig vuur 2 minuten. Voeg gemberwortel, garam masala en zoete aardappel toe en schep alles om.

Meng er de tomatenblokjes en een scheut water door en breng zachtjes aan de kook. Draai het vuur iets lager en laat met een deksel op de pan ca. 20 minuten zachtjes sudderen tot de aardappelblokjes zo goed als gaar zijn; controleer en roer regelmatig en voeg eventueel nog een klein scheutje water toe.

Voeg kikkererwten, bloemkoolroosjes, kokosmelk en wat zout toe en schep alles om. Laat met een deksel op de pan nog 7-10 minuten sudderen tot de bloemkoolroosjes beetgaar zijn.

Meng er op het laatste de spinazie door en roer tot de groente net is geslonken. Proef en breng op smaak met zout en peper. Schep in kommen of diepe borden en garneer eventueel met koriander. Serveer met naanbrood en/of (bruine) rijst en eventueel met mango- chutney en cashewnoten.

Tip: lekker met mangochutney!

RelaxMama_3DDit recept komt uit mijn boek Relax Mama in de keuken. Een boek met 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes, inclusief de kanskaarten van dit blog. Het boek is nu verkrijgbaar bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels. Het kost €16,99.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

1 Reactie

  • Reageer Relax Mama weekmenu 96: vul je vriezer – Club van relaxte moeders 8 december 2017 at 16:58

    […] recept uit mijn boek Relax Mama in de Keuken. Het is een vegetarisch curry. Je vindt het recept ook hier. Dit gerecht heb je niet in twintig minuten klaar. Je moet er wel even de tijd voor hebben (35 à […]

  • Laat je reactie achter